NHL: Češi mění dresy. Kdo všechno se stěhuje za sluncem a Jágrem na Floridu?

Přestupové období končí v pondělí 29. února. Týmy, které míří do play-off, se snaží posílit. Ty bez šancí zase za své hráče chtějí získat výhodné pozice na draftu, aby za rok byly silnější.

Výměna během února potkala zatím 6 Čechů. Na Floridě vzniká kolem Jaromíra Jágra česká kolonie. Kdo všechno mění adresu?

[blog_program_info id=“6420000″]

Jakub Kindl (Detroit -> Florida)

Vysoký bek v letošní sezoně přišel o svou jistou pozici v sestavě Red Wings a v posledních týdnech hrával spíše na farmě. „Líbilo se mi, jakou práci dokázal pro Detroit odvádět v přesilových hrách,“ zdůvodnil příchod devětadvacetiletého beka samotný GM Floridy Dale Tallon. Kindl přišel za volbu v šestém kole draftu.

Jiří Hudler (Calgary -> Florida)

Držitel prstenu za zisk Stanley Cupu z roku 2008, loňský vítěz Lady Byng Trophy pro gentlemana NHL a aktuálně pátý nejproduktivnější Čech probíhající sezony je s Jaromírem Jágrem a Jakubem Kindlem třetím českým Panterem. Na slunné Floridě pomalu začíná vznikat malá česká kolonie, do které byl olomoucký odchovanec vyměněn z Calgary za dvě volby v draftu.

[blog_program_info id=“6420000″]

Tomáš Fleischmann (Montreal -> Chicago)

Levé křídlo si před sezonou vybojovalo šanci v dresu Montrealu a především v listopadu prožívalo vydařené období. Nyní se však stal Fleischmann součástí větší výměny mezi Montrealem a Chicagem. Kromě jednatřicetiletého Čecha putuje k Indiánům i další křídelník Dale Weise. Opačným směrem se vydal mladík Phillip Danault, který si na cestu pro své vedení přibalil volbu v druhém kole draftu roku 2018.

Jiří Sekáč (Chicago -> Arizona)

V lednu přišel šikovný útočník z Anaheimu do Chicaga a doufal, že se konečně usadí. Nedávné angažování Andrew Ladda z Winnipegu ale vyšouplo „Sekyho“ na listinu volných hráčů, z které si ho nyní vybrala Arizona. Ve své druhé sezoně tak okusí (po Montrealu, Anaheimu a Chicagu) už čtvrtý dres NHL. V dresu Kojotů se potká s Martinem Hanzalem a Zbyňkem Michálkem.

[blog_program_info id=“6420000″]

Roman Polák (Toronto -> San Jose)

Toronto přestavuje tým a Polákova výměna se dříve nebo později očekávala. Devětadvacetiletého obránce ulovili Žraloci ze San Jose, se kterými si zahraje play-off. Toronto získalo dvě volby v draftu a útočníka Torrese. S Polákem se do Kalifornie stěhoval také Nick Spaling.

Milan Michálek (Ottawa -> Toronto)

V Ottavě strávil téměř sedm let, což nezabránilo tomu, aby se stal součástí prozatím největší výměny letošní NHL. Kromě jednatřicetiletého útočníka změnilo působiště hned 8 dalších hokejistů. Opačným směrem putoval například kapitán Toronta Dion Phaneuf.

[blog_program_info id=“6420000″]

Foto: Reuters
(rw)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru