Pelta v Tak určitě: Počet zápasů na placené televizi se asi zvýší!

Zásadním tématem byla především chystaná samostatnost fotbalové ligy, která má přinést více peněz pro kluby, přestože její hlavní partner Synot v létě končí.

„Víme s jistotou, že společnost Synot k 1. červenci končí a my máme dostatek času přivést nového partnera,“ uvedl Miroslav Pelta s tím, že jednání o novém titulárním sponzorovi probíhají a jsou na dobré cestě.

tak určitě miroslav pelta ondřej novotný

„Myslím, že to bude někdo z loterijního průmyslu, z oblasti z kurzového sázení nebo číselných loterií. Anebo společnost, která bude chtít rozvíjet své aktivity v České republice. A ta není z Evropy,“ naznačil s úsměvem Pelta, že fotbalová liga by brzy mohla mít čínského partnera.

Následně dodal, že s čínskými společnostmi chce jednat i o partnerství v dalších oblastech, než je název nejvyšší soutěže. „Myslím, že v zimním přestupním termínu jsme všichni pochopili, že Čína to myslí s fotbalem vážně.“

[blog_program_info id=“6420001″]

Podle předsedy Pelty by se české kluby v budoucnu ale měly soustředit na zvýšení příjmů hlavně od televizních společností.

„Na příjmy z televizí by se měly kluby koncentrovat. Na trh přišel další hráč, což je dobře,“ řekl Pelta.

„Liga má potenciál, aby získala větší příjmy. Sedíme zrovna na půdě jednoho z partnerů, který může přinést větší peníze. Ne všem fanouškům se to asi líbí, ale počet zápasů na placených televizích se asi zvýší. Je to ovšem jedna z cest. V zahraničí je to běžné. V bundeslize jsou základní příjmy televizní smlouva, příjem ze vstupenek a prodeje suvenýrů,“ doplnil.

Miroslav Pelta Ondřej Novotný

O čem ještě moderátor Ondřej Novotný s Miroslavem Peltou diskutoval?

Třeba o tom, kdo by měl samostatnou ligu vést, o vztahu reprezentačního trenéra Pavla Vrby s novináři i o tom, jak si do telefonu říkají s Ivanem Horníkem.

Podívejte se na 10. díl Tak určitě ze záznamu díky unikatním funkcím O2 TV!

[blog_program_info id=“6420001″]

Foto: o2sport.cz
(fik)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru