Sněžnice a samopal pro prezidenta jsou jasným vzkazem na podporu sportu

Sněžnice, samopal – když to takto postavíme vedle sebe, možná už tušíte, kde je pravda. Liberecko je oblast zimním sportům zaslíbená. Pochází odtud téměř všichni naši významní sportovci, kteří ke svým výkonům potřebují sníh. A především biatlonisté.

Dále si musíme vyjasnit jednu věc, hlavní účel návštěvy prezidenta na severu Čech byl umně skrytý za debaty s veřejností, slavnostní večeře, kolony limuzín s majáčky atp. O co šlo?

Panslovanky

Blíží se totiž Panslovanské všelidové hry samostatných národů, které v žádném případě nejsou v područí Ruska (PVHSNKVŽPNVPR) lidově zvané panslovanky. Ty se letos uskuteční v Machačkale, hlavním městě Dagestánu.

Z veřejně známých důvodů prezident Zeman tyto hry preferuje před západní komercí zkaženou olympiádou, a proto ji propaguje, kde může.

Králem panslovanek je slovanský biatlon, při kterém sportovci běhají na sněžnicích a střílí ze samopalu. Prezident samozřejmě dostal umělecky hodnotné kousky s nánosem patiny, ale sdělení je jasné. Národ se musí za svými slovanskými biatlonisty semknout!

Miloš Zeman

Maďaři jako hosté

Panslovanky byly i hlavním tématem posledního setkání Visegrádské čtyřky (umělý problém s hordami uprchlíků byl jen vějičkou pro masmédia).

Viktor Orbán, premiér Maďarska, projevil velký zájem o účast na těchto hrách. Po několika telefonátech do Moskvy se zástupci ostatních zemí V4 zcela svobodně a nezávisle rozhodli, že Maďary pozvou.

Díky účasti maďarské reprezentace výrazně posílí konkurence v dalším masovém panslovanském sportu, který se na panslovankách těší velké oblibě. Je známo, že Maďaři vynikají v hodu granátem na pohyblivý cíl. S upřímností musíme uznat, že v tomto sportu má naše reprezentace silné mezery (jde především o pomalé vytahování pojistky – které snad máme v genech).

Komentář pana Zelí

Podle našich informací poté, co se Viktor Orbán dozvěděl, že ho bereme, zareagoval velmi vřele. Všechny přítomné začal objímat a hezky po slovansku líbat. Schůze se následně stala neveřejnou.

Foto: koláž o2sport.cz, denik.cz
pan Zelí Autor článku
pan Zelí
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru