Dortmund, Manchester nebo Liverpool. Na koho může Sparta narazit v osmifinále Evropské ligy?

Ve švýcarském Nyonu začne losování osmifinále Evropské ligy v pátek ve 13 hodin. Po roce znovu i s českým zástupcem v osudí. Sledujte ho prostřednictvím O2 TV!

[blog_program_info id=“6397457″]

Přečtěte si také: 6 věcí, které jste o Laziu, soupeři Sparty, nevěděli: Fašismus, Poborský i olomoucká potupa!

Tady jsou možní soupeři, na které může pražská Sparta narazit. A že je z čeho vybírat.

Fenerbahce Istanbul

V prvním jarním kole vyřadilo Lokomotiv Moskva. Hlavními hvězdami jsou nizozemský kanonýr Robin van Persie nebo Portugalec Nani. Před třemi lety na Fenerbahce v osmifinále ztroskotala po výsledcích 0:1 a 1:1 Viktoria Plzeň.

Robin van Persie Fenerbahce

[blog_program_info id=“6438150″]

Athletic Bilbao

Athletic, za nějž hrají jen rodilí Baskové, potkala Sparta v základní skupině Evropské ligy 2012/13. Doma vyhrála 3:1, venku remizovala 0:0. V 1. kole play-off předčil Athletic francouzský Olympique Marseille (2:1 venku a 1:1 doma).

bilbao sabin merino

Lazio Řím

Římané využili remízy 1:1 z prvního utkání na půdě Galatasaray Istanbul a po domácí výhře 3:1 jsou mezi šestnáctkou nejlepších. Poslední třetí gól měl na svědomí nestárnoucí Němec Miroslav Klose. Další hvězdou je italský reprezentant Antonio Candreva.

Klose Lazio Řím

Přečtěte si také: 6 věcí, které jste o Laziu, soupeři Sparty, nevěděli: Fašismus, Poborský i olomoucká potupa!

Leverkusen

Na podzim účastník Ligy mistrů, ze které se přesunul do Evropské ligy díky třetímu místu ve skupině za Barcelonou a AS Řím. Na úvod vyřazovací části poslal ze hry Sporting Lisabon (1:0 venku, 3:1 doma).

[blog_program_info id=“6389570″]

Leverkusen Calhanoglu

Liverpool

Tým charismatického trenéra Jürgena Kloppa vydřel postup přes německý Augsburg. První zápas v Německu skončil 0:0. Druhý duel rozhodla penalta Jamese Milnera.

[blog_program_info id=“6389534″]

klopp

Valencia

Španělé doslova rozcupovali v boji o osmifinále Rapid Vídeň. Přemožitel Plzně ze základní skupiny dostal ve dvou zápasech 10 branek. Tým Garyho Nevilla po tragickém začátku jeho angažmá aktuálně drží sérii 4 vítězství v řadě.

Gary neville valencia

Šachtar Doněck

Odpadlík z Ligy mistrů (3. místo ve skupině s Paris St. Germain a Realem Madrid) vyřídil bundesligové Schalke hlavně díky senzačnímu vítězství 3:0 v Gelsenkirchenu. První zápas přitom na Ukrajině skončil bez branek.

Přečtěte si také: VIDEO: Sparta jde v Evropě dál! S Krasnodarem po pauze nevídaně zametla!

Borussia Dortmund

Tradiční klub a velké lákadlo pro fanoušky. V prvním jarním kole se vypořádala BVB se silným Portem s přehledem. Spartu spláchla v přípravě hladce 3:1. Ale taky dokázala na podzim prohrát v Krasnodaru, který Letenští vyklepli.

Borussia Dortmund

Sevilla

Vítězi posledních dvou ročníků Evropské ligy tohle pódium prostě sedí. První krůček za nevídaným hattrickem udělali Španělé proti outsiderovi z norského Molde. Přestože na severu prohráli 0:1, třígólový náskok z prvního duelu v ohrožení nebyl.

Villarreal

Ostře sledovaný souboj s italskou Neapolí pro sebe rozhodla Žlutá ponorka ve druhém poločase zápasu v Itálii. Po domácím vítězství 1:0 remíza 1:1 na postup stačila víc než dost. Před rokem vypadl Villarreal právě v osmifinále se Sevillou.

Villarreal Tomas Pina

Tottenham

Spurs rostou ve velký tým. Z italské Florencie přivezli nadějnou remízu 1:1 a doma na White Hart Lane ji zkušeně zužitkovali v postup (3:0). Kanonýr Hary Kane, supertalent Dele Alli a další… Tohle by byl hodně atraktivní soupeř, ale zřejmě také jeden z nejtěžších.

[blog_program_info id=“6389571″]

Harry Kane

Manchester United

Rudí ďáblové se hodně natrápili s dánským Midtjyllandem s Čechy Filipem Novákem a Václavem Kadlecem. Vítězství 5:1 sice vypadá jasně, ale rozdílový třetí gól dali United až 15 minut před koncem. Nezapomenutelnou noc prožil debutant Marcus Rashford, který se do sestavy dostal až díky zranění Martiala, a byl autorem dvou branek.

[blog_program_info id=“6389535″]

marcus Rashford Manchester UNited

Basilej

Tým českých fotbalistů Marka Suchého a Tomáše Vaclíka má mimořádnou motivaci. Finále Evropské ligy se bude hrát právě na jejich domácím stadionu. Proti St. Etienne přežili infarktový závěr. V 90. minutě inkasovala Basilej gól na 1:1, který ji posílal z kola ven. V nastaveném čase se však do role hrdiny pasoval Luca Zuffi. Švýcaři (a s nimi 2 Češi) mohou dál snít.

Anderlecht

Nejúspěšnější belgický klub patří spíše k hratelnějším soupeřům. Ale pozor! Nepodceňovat. Vždyť v dramatické bitvě překonal v prodloužení Olmypiakos Pireus a to není žádná lehká váha.

Braga

Portugalský soupeř vysoké kvality, kterého dobře znají v Liberci. Postup do osmifinále vybojovala Braga přes švýcarský Sion. Její jméno nezvoní tolik jako ostatní, ale skrývá nebezpečí. Tomuto soupeři by bylo lepší se vyhnout.

[blog_poll_start][poll id=“102″][blog_poll_end]

 

Foto: Reuters, uefa.com
(fik)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru