Euroliga na O2 Sport: Obstojí Veselý na horké řecké půdě?

CSKA Moskva – Chimki Moskva (O2 Sport, 16.55)

Euroliga si pro své diváky nachystala další skvělý a ostře sledovaný duel. Tentokrát půjde o moskevské derby. CSKA proti Chimki! Souboj ambicí, fanoušků a také peněz.

Oba kluby se pyšní bohatou historií. CSKA má na svém kontě dvacet jedna mistrovských titulů z domácí soutěže a šest titulů z Poháru evropských mistrů. Jejich soupeř z Chimki vyhrál zase dvakrát Eurocup nebo VTB ligu.

Domácí celek je zatím v osmifinálové skupině F suverénní, první místo a ze sedmi utkání hned pět výher.

To basketbalisté Chimki se budou snažit napravit reputaci z posledních dvou zápasů, které se jim příliš nepovedly. Nejprve prohráli na půdě Olympiakosu Pireus a následně v domácím prostředí nestačili na Real Madrid.

Útočná fáze CSKA, to jsou především dvě jména. Rozehrávači Miloš Teodosič a Nando de Colo. Oba elitní střelci hrají ve velké formě, jsou v Top 5 nejlepších hráčů nadstavbové části, dohromady pro svůj tým zajistili úctyhodných 235 bodů. Podaří se Chimki zastavit tuto útočnou sílu? To se dozvíte v přímém přenosu stanice O2 Sport.

[blog_program_info id=“6390500″]

Panathinaikos Atény – Fenerbahce Istanbul (O2 Sport, 20.40)

Istanbulské Fenerbahce míří do Atén, kde je kromě nepřátelského prostředí čeká také těžký protivník. Po úvodních nezdarech se Panathinaikos zvedá, což potvrzují i tři poslední výhry v řadě.

„Je to pro nás velmi důležitý zápas. Chceme pokračovat dále ve vítězné sérii a věřím, že můžeme uspět. Musíme hrát týmově a budeme také spoléhat na naše fanoušky,“ prozradil před utkáním domácí trenér Aleksandar Dordevič.

Speciální zápas čeká jistě na kouče Fenerbahce Željka Obradoviče, který je skutečnou legendou zelenobílých. Třináct let zde trénoval, vyhrál jedenáct ligových titulů a pětkrát slavil celkové vítězství v Eurolize.

Český divák se však nejvíce těší na reprezentanta Jana Veselého, jenž prožívá možná vůbec nejlepší rok ve své kariéře. Patří nejen k tahounům Fenerbahce, ale také k nejlepším hráčům celé Euroligy. Při poslední výhře nad Malagou zaznamenal jedenáct bodů a jednu asistenci. Podaří se Veselému prosadit i na horké půdě v Aténách?

[blog_program_info id=“6390503″]

(ds)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru