Do třetice všeho dobrého v Rusku? Jak Sparta v play off Evropské ligy už dvakrát neuspěla?

Proti anglickým klubům to v minulých letech nevyšlo, proti tomu ruskému to vypadá dosud nejnadějněji. Sparta i bez Davida Lafaty zvítězila v prvním zápase 1:0 – a bez svého kapitána bude bojovat i v odvetě v Krasnodaru.

[blog_program_info id=“6386744″]

Fatai Football Soccer -Sparta Prague v FC Krasnador - UEFA Europa League Round of 32 - Generali Arena, Prague, Czech Republic - 18/02/16 Sparta Prague's Ladislav Krejci and Costa Nhamoinesu in action with FC Krasnador's Joaozinho in action REUTERS/David W Cerney sparta julis fatai sparta lukáš juliš

Případný postup by byl pro Letenské historický, první jarní kolo Evropské ligy je dosud jejich maximem. Jak vypadala předchozí dvě snažení?

Liverpool (2011) 0:0, 0:1

Před 5 lety Sparta vyfasovala velkoklub z Liverpoolu, navzdory lepšímu výkonu ale doma vybojovala pouze bezbrankovou remízu. A to ji pak srazilo v odvetě na Anfieldu, kde rozhodl 4 minuty před koncem jedinou brankou celého dvojzápasu holandský forvard Dirk Kuijt.

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=NATWqgJ_6WU[/fve]

Chelsea (2013) 0:1, 1:1

Ještě blíže k postupu byli Pražané o dva roky později proti hvězdné Chelsea. Na domácím hřišti sice prohráli po gólu Oscara 0:1, na Stamford Bridge ale přišel příjemný šok – už po 17 minutách hry smazal manko kanonýr David Lafata! Zápas směřoval do senzačního prodloužení, jenže půl minuty před koncem nastaveného času zmrazil hosty Eden Hazard – 1:1.

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=aPa0RnN73zQ[/fve]

Krasnodar (2016)

Sparta bude po prvním zápase mírným favoritem, vždyť v evropských pohárech neprohrála už 9 zápasů v řadě, což je klubový rekord! Krasnodar toho sice na Letné příliš nepředvedl, doma by ale měl být mnohem nebezpečnější, o čemž svědčí jeho letošní evropské výsledky na domácím hřišti – 2:0 se Slovanem Bratislava, 5:1 s finským HJK, 2:1 s Gabalou a s PAOK a především 1:0 s Borussií Dortmund!

Uspěje Sparta letos jako první u Černého moře?  Podívejte se prostřednictvím O2 TV:

[blog_program_info id=“6386744″]

Foto: zimbio.com, Reuters
(jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru