Bitevní pole Vlasty KAISERA: Liga mistrů – dej přednost v jízdě!

Překvapivé ligové ztráty

Málo platné, v domácí lize je vždy hodně šancí na dohnání ztráty. Ale v Lize mistrů, tam bývá každá ztráta drahá a těžko nahraditelná. A nejde jen o nebezpečí vyřazení, ale i o tučné finanční odměny za každý získaný bod.

Proto mívá Liga mistrů přednost před ligou národní. Hráči se ať už podvědomě, nebo vědomě šetří, často jsou dokonce přímo šetřeni svými trenéry, kteří v takových zápasech rádi dávají šanci fotbalistům z takzvaného širšího kádru.

city

Jak říkám, sázet na horší výsledky účastníků Ligy mistrů v předcházejícím prvoligovém víkendu se rozhodně dá, ale stoprocentní účinnost sázek na ztráty favoritů nečekejte.

Zkusil jsem si vysledovat výsledky všech osmnácti účastníků jarního osmifinále Ligy mistrů a podívat se, jak se budou chovat v „běžných“ ligách. Celková bilance 8 výher, 4 remíz a pouhých 2 proher zase zmiňovanému trendu tolik nenahrává, i když některé ztráty byly překvapivé. Že vám ve výčtu chybí výsledky dvou klubů osmifinále LM? Že tedy uváděných víkendových výsledků je čtrnáct, zatímco aktérů šestnáct?

Máte pravdu – Zenit Petrohrad a Dynamo Kyjev vstupují do jarní fáze Ligy mistrů bez jakékoliv čerstvé – ať už pozitivní, nebo negativní – zkušenosti z domácích ligových soutěží. Komanda z Petrohradu odehrála poslední soutěžní zápas 9. prosince a to byl zápas šestého kola skupiny Ligy mistrů s Gentem. Ruská liga rozhodně neumí poručit větru a dešti, a tak se odmlčela už na začátku prosince a opět se rozjede začátkem března. Takže zbývají jen přípravné zápasy… Totéž v modrožlutém platí i u ukrajinského Dynama Kyjev.

Manchester City prohrál dvakrát

Pojďme ale už k těm, kteří skutečně hráli a neplánovaně ztráceli. Benfica Lisabon absolvovala jedenáct soutěžních zápasů (liga + ligový pohár) se samými výhrami. Ale v páteční předehrávce před Ligou mistrů doma podlehla Portu.

Prohru si připsal také Manchester City, ten vše dokonce zdvojil: podlehl nejen v posledním ligovém zápase s Tottenhamem, ale i v pohárovém utkání s Chelsea, které duelu Ligy mistrů bezprostředně předcházelo. Ta prohra byla citelná (1:5), ale při pohledu na mateřskou školku částečně propašovanou manažerem Manuelem Pellegrinim do sestavy se není čemu divit.

manchester city pellegrini

Modré polovině Manchesteru zkrátka došlo, že honit v jarní části sezony čtyři zajíce najednou je zkrátka nemožné, a tak nejstarší fotbalová soutěž světa musela jít stranou. Zbývá boj o titul, finále Ligového poháru a Liga mistrů.

Mašina Juventusu zabrzdila

Liga mistrů, to je to, oč tu běží. Proto se vítězná mašina Juventusu zastavila v Bologni, kde Stará dáma jen remizovala 0:0 a přerušila tak rekordní sérii patnácti ligových výher v řadě. Po devíti ligových výhrách v řadě zpomalil i Paris Saint-Germain a remizoval s Lille také 0:0.

Tímto „úsporným“ výsledkem se prezentoval o posledním víkendu rovněž Arsenal v FA Cupu. Část sil na Barcelonu tedy byla možná ušetřena, ale zároveň to znamená, že v nabitém jaru Wengerovým svěřencům přibyl ještě opakovaný zápas na hřišti druholigového Hullu.

wenger

A ještě jeden výsledek 0:0 – Atlético Madrid nedokázalo pokořit obranu ambiciózního Villarrealu, který letos pokukuje po těch nejvyšších příčkách a tedy i po účasti v kýžené Lize mistrů.

Tady ale bodové ztráty šampiónů končí. Chelsea, Wolfsburg, Gent, Real Madrid, Barcelona, AS Řím, Bayern a PSV Eindhoven své ligové zápasy předcházející Lize mistrů vyhráli, Chelsea dokonce v poměru 5:1.

Jak říkám, jisté tendence vysledovat lze, ale stoprocentně se na ně sázet nedá…!

[blog_program_info id=“6381257″]

Foto: Reuters
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru