Tottenham Jiřího HOŠKA: Kdy je i prohra výhrou. Tedy snad…

Tak přesně Máchovu logiku se snažím aplikovat na naše nedělní vyřazení z FA Cupu s Crystal Palace.

Ligový titul je až příliš lákavý

Nejstarší fotbalová soutěž na světě asi z hlediska priorit nebyla pro pány Levyho a Pochettina úplně nejvýš. Šance vyhrát po 55 letech anglickou ligu je prostě příliš lákavá, a hlavně konkurenti z Leicesteru, kteří se už můžou soustředit čistě na Premier League, by v klíčových týdnech měli v nohou podstatně méně zápasů a naběhaných kilometrů.

pochettino

Tyhle úvahy se nehoní hlavou jen lidem na White Hart Lane, ale taky brání klidnému spaní Arsenalu a Manchesteru City. Manuel Pellegrini, kouč Citizens, se ani nepokoušel něco předstírat a proti Chelsea neposlal na hřiště „béčko“, ale snad dokonce klubové „céčko“.

Naše sestava proti Crystal Palace (i když jsme je v lize dvakrát „šmikli“, není to náš oblíbený soupeř) sice doznala sedmi změn oproti čtvrtečnímu zápasu Evropské ligy ve Florencii, ale pořád měla dost slušné parametry. Vždyť v ní nechyběli Dembélé, Dele Alli ani Harry Kane, a vyložené volno dostal jen supervytěžovaný Toby Alderweireld.

Alli není kouzelník

Sice jsem ten zápas neviděl, ale i ze sestřihu jsem pochopil, že jsme mohli dát aspoň 3 góly a nebylo by co řešit. Alli asi není takový kouzelník, že by vystřelil schválně tak, že se míč odrazí od jedné tyče do druhé.

Dele Alli

Asi to spíš nebyl úplně náš den a svým způsobem si můžeme blahopřát, že nás výpadek postihl v zápase, kdy nás to zase tak moc nezabolí (možná fandy Arsenalu opakovaný duel s Hull City štve o něco víc).

Vyřazení z FA Cupu ale určitě zvýší tlak na to, abychom postoupili přes Fiorentinu v EL. Vypadnout během 5 dnů ze dvou pohárů by na více než nadějně rozjeté sezoně byla trochu hloupá kaňka a prachbídný psychický odrazový můstek před ligovým trojbojem Swansea – West Ham – Arsenal…    

[blog_program_info id=“6389571″]

Foto: Reuters
Jiří Hošek Autor článku
Jiří Hošek
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru