Messi zatím nedal Čechovi ani gól! Změní se to v úterním souboji Ligy mistrů?

[blog_program_info id=“6367899″]

Při pohledu do statistik brankářů se většinou uvádí, jestli jim Lionel Messi dokázal již vstřelit 10 a více gólů. Neplatí to v případě Petra Čecha, ale tentokrát bude český brankář poprvé proti Messimu hájit dres ArsenaluMessiho čekají letos na jaře další dvě příležitosti, jak se nelichotivé nálepky konečně zbavit.

Messiho noční můra

Mohlo by se zdát, že tento pohádkový příběh zajímá jen české fanoušky, ale španělská média tuhle ságu již překřtila na Messiho noční můru. Zhruba takhle asi vypadá dosavadních TOP 5 Messiho gólů Petru Čechovi:

[fve]https://youtu.be/uf7CjyMAdAw[/fve]

Několikrát zvonila branková konstrukce, ale Petr Čech prozatím nikdy za svá záda střelu pětinásobného držitele Zlatého míče Lionela Messiho nepustil.

[fve]https://youtu.be/XHjCrqnTKJM[/fve]

Sám Čech byl v lednu konfrontován se svými úspěchy a pro anglická média prohlásil:

Je to skvělé, když slyšíte, kolik už jsem toho proti Messimu odehrál a on mi ještě nedal gól. Když tu sérii protáhnu, tak to bude skvělé. Ale když mi Messi dá hattrick a Arsenal postoupí, tak mi to vadit nebude.

Petr Čech

Čech věří, že by Arsenal mohl Barceloně zapříčinit další zklamání a zopakovat vítězství Chelsea při cestě za titulem v Lize mistrů v roce 2012. Právě v těchto posledních dvou střetnutích neproměnil Messi penaltu a Barcelona i přes herní převahu vypadla v semifinále.

[fve]https://youtu.be/QXnAOH_E88Q[/fve]

Smrtící trojice MSN

Nic snadného Gunners v úterý rozhodně nečeká. Barcelona v posledních 10 zápasech Ligy mistrů ani jednou neprohrála a vede domácí ligu o 8 bodů. Na odvěkého rivala Real má k dobru bodů dokonce 9. Když se netrefí Messi, zastoupí ho Neymar, a když se netrefí Neymar, zastoupí jej Suárez.

Nejlepší ofenzivní trio světa dohromady v letošní sezoně zaznamenalo již 91 branek a to ještě není ani konec února.

Arsenal před týdnem zachránil boj o titul výhrou nad Leicesterem, ale remíza v FA Cupu proti druholigovému Hullu hráčům, fanouškům ani trenéru Wengerovi na klidu nepřidala.

Pět let staré vítězství

V sedmi vzájemných zápasech Arsenal vyhrál jen jednou – v únoru 2011 ve stejné fázi Gunners doma vyhráli 2:1, ale v odvetě Barcelona skóre otočila a radovala se z postupu po výhře 3:1.

O rok dříve ve čtvrtfinále soutěže skončil úvodní zápas na Emirates 2:2 a v odvetě sice jako první skóroval Bendtner, ale pak si vzal slovo Messi a čtyřmi góly poslal Blaugranas do semifinále.

Nejdůležitější zápas, pařížské finále Ligy mistrů, dopadlo lépe rovněž pro Barcelonu – po brzkém vyloučení Jense Lehmanna sice otevřel skóre Sol Campbell, ale Samuel Eto’o a Juliano Belletti zařídili zasloužený obrat.

Přestupy mezi oběma týmy

V kádru obou týmů jsou hráči, kteří dříve prošli sestavou úterního soupeře. Za Barcelonu může nastoupit belgický obránce Thomas Vermaelen, proslulou fotbalovou akademii La Masia zase absolvoval pravý bek Arsenalu Hector Bellerín, v minulosti se v béčku Barcelony objevil také Mikel Arteta a v červenci 2014 přestoupil za 44 milionů eur do Arsenalu Alexis Sánchez.

Zvolili hráči své přestupy dobře? Kdo se bude radovat letos?

[blog_poll_start][poll id=“16″][blog_poll_end]

[blog_program_info id=“6367899″]

Foto: Reuters
(tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru