Synot liga na O2 Sport: Magera, Baroš či ruská hvězdička. Spartu čeká v neděli nejlepší útok soutěže

[blog_program_info id=“6350431″]

Souboj druhého s třetím týmem Synot ligy napoví o dalším vývoji. Boleslav by se v případě výhry udržela ve hře o titul a Spartě by dostihy výrazně zkomplikovala – Plzeň (hostící Teplice) by totiž mohla odskočit až o 6 bodů. Naopak výhra Sparty by s největší pravděpodobností znamenala, že boj na čele tabulky bude opět záležitostí pouze dvou týmů.

sparta julis fatai

Kouč Sparty Zdeněk Ščasný potvrdil, že v neděli nechce ponechat nic náhodě. Část úkolu splněna, teď má ale prioritu Synot liga. Odmítal spekulovat o postupových šancích a o odvetě v Rusku, kde mimochodem Sparta nikdy nevyhrála.

Ještě o odvetě v Krasnodaru nepřemýšlím, teď mám v hlavě jen další ligové kolo s Mladou Boleslaví.

Zdeněk Ščasný

Letenský lodivod rozhodně má o čem přemýšlet. Kapitána Davida Lafatu ve čtvrtek do hry nepustily svalové potíže a mladík Lukáš Juliš jej sice zastoupil na výbornou, ale pokud by Lafatova absence byla delšího rázu, pro Spartu by to znamenalo značnou komplikaci.

Oba týmy vstoupily do jara úspěšně. Sparta (byť s rozpaky) zdolala Zlín zásluhou slepených branek Jakuba Brabce a Josefa Šurala, který vstřelil první soutěžní gól po svém příchodu.

[fve]https://youtu.be/ZBBy6UPaCFs[/fve]

Boleslav naopak naprosto bez rozpaků uštědřila třígólový debakl Baníku, jehož sestup začíná vypadat čím dál více nevyhnutelně. Podle kouče Karla Jarolíma se jednalo pouze o splnění povinnosti, avšak výhra byla o to cennější, jelikož do hry nezasáhl vykartovaný nejlepší střelec týmu Lukáš Magera. Na Spartu již bude trenérovi k dispozici.

Mladá Boleslav se prezentuje útočným fotbalem, má nejlepší ofenzivu v lize (42 vstřelených branek) a obrana Sparty se bude muset mít na pozoru. Do útoku se Magera postaví nejspíše po boku Milana Baroše, jehož začátek jara zastihl ve skvělé formě.

„Svůj“ Baník, odkud v létě neodcházel v dobrém, sestřelil dvěma góly, ale ani jeden z nich neslavil a namísto toho směřoval omluvná gesta vstříc ostravským fanouškům.

Milan Baroš Boleslav Baník

Z Mladé Boleslavi sice v zimě odešli Skalák, Bořil a Zahustel (právě do Sparty), ale vše nasvědčuje tomu, že kádr je dostatečně široký a dokáže se s odchodem tří opor vypořádat. Proti Spartě může nastoupit i nová posila Denis Davydov, který přišel právě jako náhrada za Skaláka.

Dvacetiletý ruský útočník má již na kontě jeden start za reprezentaci a jako sedmá zimní posila Boleslavi přichází na hostování do konce sezony ze Spartaku Moskva.

[blog_program_info id=“6350431″]

Synot liga má již v pátek na programu dvě předehrávky. Slavia jede do Jihlavy a souboj PlzněTeplicemi můžete sledovat prostřednictvím O2 TV.

[blog_program_info id=“6327038″]

Foto: Reuters, Facebook FK Mladá Boleslav
(tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru