Kandidát na nejkrásnější gól Evropské ligy? Takhle Aritz Aduriz sestřelil Marseille!

[fve]https://youtu.be/fmGMjwLMNLo[/fve]

Baskický celek Athletic Bilbao na podzim vyhrál svou základní skupinu Evropské ligy a fanoušci mohou být spokojení i po úvodním zápase vyřazovací fáze. Jejich oblíbenci zdolali na Stade Velodrome domácí Olympique Marseille 1:0.

Bilbao je známé tím, že za něj nastupují pouze hráči, kteří mají baskický původ. Ačkoliv příslušníků tohoto národa nejsou ani 3 miliony, najdou se mezi nimi exkluzivní fotbalisté. Jedním z nich je Aritz Aduriz, který sice před týdnem oslavil pětatřicáté narozeniny, ale včera potvrdil, že věk je jen číslo.

aduriz

V 54. minutě volejem z říše snů rozhodl o výhře hostů. Míč letěl vzduchem od jedné branky k druhé, dlouhý výkop Herrerína sklepl Sabin Merino hlavou a jeho útočný parťák z velké dálky napřáhl – a nemýlil se. Míč se dostal na zem až za bezmocným Mandandou!

https://twitter.com/FootbalIStuff/status/700606397797412864

Reprezentace volá!

Krásný gól je žhavým favoritem na nejhezčí gól letošní Evropské ligy a Aduriz včera znovu ukázal, jak nepostradatelný pro svůj celek je. V létě čtyřmi góly ve dvou zápasech španělského superpoháru zničil Barcelonu a v součtu domácí i evropské soutěže má na kontě již 20 branek.

Osobní maximum z loňska (26 branek) má již na dohled a sílí hlasy po jeho povolání do španělské reprezentace, za kterou v celé dosavadní kariéře odehrál pouhých 14 minut!

Foto: Reuters
(tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru