Boxer Pacquiao urazil homosexuály. Jak jej potrestala sportovní firma?

V rámci předvolební kampaně do filipínského senátu se boxer Manny Pacquiao vulgárně vyjádřil směrem k homosexuální menšině. Podle něj jsou gayové a lesby horší než zvířata.

Viděli jste někdy zvířata, aby žili samec se samcem anebo samička se samičkou? Takže pokud existují takové vztahy mezi lidmi, jsou horší než zvířata!

Manny Pacquiao

Na Filipínách, kde je většina obyvatel silně věřících, našel Pacquiao své příznivce. Ve světě ale jeho názor vyvolal negativní emoce. A jasně se k jeho výroku postavila i značka Nike, která s boxerem okamžitě ukončila spolupráci.

„Jeho komentář považujeme za odporný! Nike se staví proti jakékoliv diskriminaci a již dlouhá léta podporuje lesby i gaye.“

Manny Pacquiao

Pacquiao, který se prezentuje jako hluboce věřící katolík, svá slova nakonec odvolal a při omluvě si oblékl i triko značky Nike.

„Lituji, že jsem homosexuály porovnával se zvířaty. Žádám o odpuštění. Vždy ale budu proti manželství dvou lidí stejného pohlaví. S pomocí Boha miluji i vás a modlím se za vás,“ omlouval se boxer.

https://twitter.com/mannypacquiao/status/699549902825590785

Známá sportovní značka ale boxerovi jeho homofobní výroky hned tak nezapomene, a tak si Pacquiao může nechat zajít chuť na další sponzorské dary.

Follow @thefightbeast. #thefightbeast #boxing #nike #pacquiao

Fotka zveřejněná uživatelem Superb Boxing Club (@svprb_boxingclub),


Foto: koláž O2 Sport
(bar)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru