Tottenham Jiřího HOŠKA: Fotbalová maturita na Etihadu

 

I miláček fanoušků Mauricio Pochettino přiznal, že každý v klubu cítil, že to není obyčejný zápas.

Nejen to, ŽE se vyhrálo, ale hlavně JAK se vyhrálo, připomínalo složení fotbalové maturity. Byla to zkouška psychické odolnosti a herní zralosti. Zatěžkávací test, že hráči vesměs pořád málo ostřílení v těžkých zápasech ve slavných arénách nezačnou v kritické chvíli panikařit.

[blog_program_info id=“6303161″]

Přečtěte si také: Tottenham vydřel vítězství nad Manchesterem City. Míří Spurs za titulem?

mauricio Pochettino

Náš Valentýn Mark Clattenburg

Byla to pro mě závěrečná fáze toho, kdy se z počátku nepříliš vábné housenky vylíhne pestrobarevný motýl. (Až vyhrajeme North London Derby, tak napíšu, že i zatřepetal křídly…)

Oukej, tak já to teda napíšu, ať to máme rychle za sebou. Ta penalta byla, ehm, milá… Byla nečekaná, a ona to upřímně penalta nebyla. Až do sv. Valentýna roku 2016 jsem upřímně netušil, že nás má Mark Clattenburg v lásce…

Hrubě ale nesouhlasím s tím, aby se hodnocení zápasu redukovalo na nastřelení Sterlingova podpaží, hrudního koše + lokte, nebo co to vlastně bylo. Nevím, jestli jste to viděli podobně, ale podle mě Citizens zahráli mnohem, mnohem lépe, než o týden dříve proti Leicesteru.

Přečtěte si také: Tottenham Jiřího HOŠKA: Je teď už Top 4 pro Spurs málo?! Díváme se jenom směrem vzhůru

Copak si to špitali?

Hlavně v pasáži po Harryho pentli nás svírali zle nepěkně. Mimochodem, všimli jste si, jak si známí z anglické reprezentace Harry Kane s Joem Hartem před pokutovým kopem něco špitali?! Náš ostrostřelec při setkání s tottenhamskou drobotinou v úterý přiznal, že s Hartem penalty na reprezentačních srazech dost trénují.

„Joe mi připomněl, že ví, že rád zahrávám penalty po brankářově pravé ruce, a že bych ji měl teď radši kopnout doprostřed brány. No tak jsem ji tam kopnul…“

Football Soccer - Manchester City v Tottenham Hotspur - Barclays Premier League - Etihad Stadium - 14/2/16 Christian Eriksen scores the second goal for Tottenham Action Images via Reuters / Lee Smith Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Please contact your account representative for further details.

Samozřejmě je těžké nezmínit narozeninového hrdinu Eriksena, jehož vítězný „fík“ moje hlasivky odnesly několikahodinovým time-outem. Zíral jsem a nebyl jsem sám, jak nezkušený Kevin Wimmer, který nastoupil ke 3. ligovému zápasu, vypjatý duel a střety s Agüerem suverénně zvládl.

Umění taktického faulu

Sledovat třeba demolici slabého Sunderlandu není špatné pokoukání, ale dívat se na 90 minut vyzrálého taktického výkonu, plného herních dovedností, rychlosti a pohybu je úplně jiné pošušňání.

Deník Guardian se pozastavil nejen nad běhavostí naší zálohy, která je schopná destrukce, stejně jako rychlého protiútoku, ale taky nad „uměním“ hráčů Spurs takticky faulovat. To podle Barneyho Ronaye z Guardianu nedá jen šanci v zárodku zhatit hrozící nebezpečnou akci soupeře, ale taky si fyzicky a psychicky „odfrknout.“  Tottenham zatím letos spáchal 329 faulů (oproti např. 273 v podání City), z toho jen netradiční „brousek“ Lamela 47.

Přečtěte si také: Tottenham Jiřího HOŠKA: Když bůh dá, i motyka (Trippier) spustí…

Football Soccer - Manchester City v Tottenham Hotspur - Barclays Premier League - Etihad Stadium - 14/2/16 Tottenham's Kevin Wimmer, Son Heung Min and Kyle Walker celebrate after the game Action Images via Reuters / Lee Smith Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Please contact your account representative for further details.

Evropská liga přes palubu?

Z posledních 10 zápasů jsme sice narýžovali krásných 25 bodů (2. Southampton v téhle statistice zůstal na 19…), ale nadcházející porce zápasů v Evropské lize, FA Cupu a domácí soutěži je ve srovnání s odpočívajícím Leicesterem znepokojivá. A mám teď na mysli hlavně kvantitu soupeřů.

Na fanouškovských webech se to hemží názory, že by Pochettino s Levym měli Evropskou ligu „hodit přes palubu“ a soustředit síly na Premier League. Já na to úplně vyhraněný názor nemám.

Bylo by sice fajn pošetřit síly na závěr ligy, ale surfovat dál na vítězné vlně podle mě klukům dává obrovské sebevědomí. Navíc jsou díky Pochovu drilu evidentně skvěle trénovaní, a tak by s rotacemi v sestavě nemusel být nabitý kalendář neřešitelnou věcí.

Čím častěji si člověk může zařvat „Come On, You Spurs“, tím lépe!

[blog_poll_start][poll id=“90″][blog_poll_end]

Foto: Reuters
Jiří Hošek Autor článku
Jiří Hošek
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru