PSG řeší před Ligou mistrů problém. Obránce nadával trenérovi ve stylu prezidenta Zemana

Zimní spánek v Petrohradu

Zatímco Benfica stále reálně hraje o titul, Zenit k němu má výrazně dál. Oba kluby ale rozhodně budou chtít uspět a vydržet co nejdéle v milionářské soutěži, přestože ani jeden nepatří k favoritům.

Ze základní skupiny šla Benfica z druhého místa za Atlétikem Madrid, Petrohrad svou skupinu před Gentem, Valencií a Lyonem dokonce bez větších potíží vyhrál.

Naposledy se Benfica se Zenitem potkaly v loňské základní skupině a oba zápasy vyhrál ruský celek, Benfica nevstřelila ani gól.

V domácím utkání o víkendu sice v lize podlehla Portu 1:2, ale jinak od Nového roku jen vyhrávala.

Ruská liga má zatím stále přestávku, tudíž je otázkou, jak rozehraný Zenit bude.

Domácím bude chybět zraněný obránce López, hosté přicestovali do Portugalska v plné síle a v dobré náladě. Takhle zavtipkoval očividně dobře naladěný kanonýr Hulk na Twitteru, kde zveřejnil fotografii svého spícího spoluhráče Maurícia:

„Spící kráska.“

Povede se Petrohradu podobně uspat lisabonské orly? Ve Studiu Ligy mistrů na O2 Sport přivítá Petr Svěcený trenéra ostravského Baníku Vlastimila Petrželu, který před lety v Petrohradu úspěšně působil, a vítěze Ligy mistrů s Liverpoolem Vladimíra Šmicera.

[blog_program_info id=“6303167″]

Aurier použil „Zeman style“ a nekopne si!

Chelsea a PSG se dobře znají z předchozích vyrovnaných setkání v Lize mistrů ve dvou minulých sezonách, kdy však ani jeden tým nedokázal postoupit se dvěma výhrami. Předloni na jaře se radovali díky vstřeleným gólům venku londýnští, které těsně před koncem odvety spasil střídající Demba Ba a zařídil Chelsea postup do semifinále.

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=20KJV_Ge5h0[/fve]

Loni v osmifinále měli větší radost Pařížané, po remízách 1:1 ve Francii a 2:2 po prodloužení venku mohli oslavovat. Za hrdinu byl kapitán Thiago Silva, jenž vystřelil postupovou remízu ve 114. minutě. Přitom PSG hrálo bez vyloučeného Zlatana Ibrahimoviće, který šel pod sprchy již v prvním poločase.

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=l3QxlPACGPg[/fve]

Nyní se ve stejné fázi potkávají bohaté velkokluby znovu. Oba se nacházejí v diametrálně odlišném rozpoložení, zatímco Paříž kraluje lize o propastných 24 bodů (a o víkendu si mohla dovolit bezgólovou remízu s Lille), Chelsea se krčí na dvanácté příčce.

Na druhou stranu v roce 2016 ještě neprohrála. Liga mistrů je jedna z možností, jak sezonu ještě zachránit!

Londýnským nejspíše bude chybět kapitán Terry, který odstoupil z víkendového utkání kvůli svalovému zranění.

„Ať už bez Terryho, či s ním, bude to obtížný zápas.“

Laurent Blanc, trenér PSG

Za PSG určitě nenastoupí krajní bek Aurier, který byl z kádru vyřazen za internetové urážky kouče.

Ve videu údajně pronesl na adresu trenéra podobné výrazy, jež používá třeba český prezident, navrch zkritizoval svého konkurenta na pozici pravého beka Van der Wiela, útočníka Cavaniho a brankáře Sirigua.

[blog_program_info id=“6299530″]

Foto: Reuters
(tom)

 

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru