Liga mistrů: Řím už zvládl Real porazit. Odolá ale ničivé síle Ronalda a Benzemy?

Gent – Wolfsburg (O2 Sport, 20.45)

[blog_program_info id=“6312505″]

Pryč je éra, kdy Lize mistrů vládly jen bohaté a tradiční kluby a kdy překvapení byla výjimkou. Týmy jako Liverpool, AC Milán, Inter Milán či Fiorentina v Lize mistrů chybí a o své místo na slunci se hlásí jiné. Čtvrtfinalista vzejde ze dvojice Gent – Wolfsburg.

Belgičané oslavili postupem mezi nejlepší šestnáctku historický úspěch. Rozhodla o něm vydřená výhra proti Petrohradu.

A pokud by si snad Gent brousil zuby i na čtvrtfinále, jen těžko mohl doufat v příznivější los.

Pro Wolfsburg platí vlastně to samé. Jeho dominance ve skupině s Eindhovenem, Manchesterem United a CSKA Moskva se rozhodně neočekávala.

Do souboje s Gentem půjdou Vlci jako favorité, byť výsledky v Bundeslize velmi kolísají a momentálně stačí na osmé místo. V Belgii Gent o skóre vede ligu.

Jména ze soupisky něco řeknou jen opravdovým fajnšmekrům. Třeba švýcarský záložník Danijel Miličević však v šesti podzimních utkáních zapsal tři góly.

Nechme se překvapit, jak proti belgickým srdcařům vyrukují borci okolo André Schürrleho, Base Dosta či Nicklase Bendtnera.

AS Řím – Real Madrid (O2 Sport, 20.45)

[blog_program_info id=“6312505″]

U druhého zápasu jsou karty rozdány jasně, nic jiného než výhra Realu se v podstatě neočekává.

Oba týmy oproti konci základní fáze vyměnily trenéra – Rudiho Garcíu nahradil v Římě Luciano Spalletti, který už tým v letech 2005 – 2009 vedl. V Madridu vyměnil Rafaela Beníteze na konci ledna kvůli neuspokojivým výsledkům legendární Zinedine Zidane.

A vypadá to, že oběma klubům výměna prospěla. Real Madrid v roce 2016 ještě neprohrál a Římané ovládli poslední 4 zápasy v řadě.

V Římě mají o důvod k radosti více, jelikož se o víkendu proti Carpi konečně trefil Edin Džeko. Připraveni by na Real měli být záložník Mohamed Salah i obránce Manolas. Otazník visí pouze nad startem zkušeného záložníka De Rossiho.

Madridští mají rozsáhlejší marodku, zranění lýtka trápí od ledna Garetha Balea a do středečního zápasu určitě nezasáhne. Do Říma kvůli problémům s chodidlem neodcestoval ani portugalský stoper Pepe. Nejistý je kvůli vykloubenému ramenu start Brazilce Marcela.

Útočná síla Realu omezena není a Ronaldo s Benzemou by měli být hlavními postavami úvodního osmifinále. Právě Cristiano Ronaldo je nejlepším střelcem Ligy mistrů s 11 góly v 6 zápasech.

Zvítězí favorit, nebo to dopadne jako při posledním vzájemném měření sil (v osmifinále 2008)? Tenkrát dokázal Řím dvakrát nad favorizovaným Realem ve stejné fázi zvítězit 2:1 a radoval se z postupu do čtvrtfinále. Real navíc italského soupeře nevyřadil už od roku 1987. Zvládl jen finále s Juventusem v sezoně 1997/98. A Zinedine Zidane byl na hřišti u toho…

Ve studiu Ligy mistrů vás přivítá Jiří Vrba s hosty Lubošem Kozlem a Tomášem Ujfalušim. Nezapomeňte, začínáme ve 20.20!

[blog_program_info id=“6312505″]

Foto: Reuters
(tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru