Honba za ušatým pohárem začíná. Nenechte si ujít play-off Ligy mistrů na O2 Sport!

Titul jako dárek na rozloučenou

Trenér Bayernu Mnichov Josep Guardiola povede od nové sezony Manchester City, ještě předtím by však rád zakončil svou bavorskou misi triumfem v Lize mistrů. Jen tato trofej mu s německým velkoklubem zatím chybí.

Pep Guardiola

Tu samou motivaci však na jaře bude mít i Manuel Pellegrini, kterého „Pep“ u kormidla v Manchesteru vystřídá. Povede se jednomu z nich udělat za svým nynějším působením vítěznou tečku?

Předobraz má v Juppu Heynckesovi. Ten v roce 2013 také dopředu věděl, že na jeho místo nastoupí Guardiola a Ligu mistrů s Bayernem vyhrál.

Guardiola míří ještě za jednou metou. Zatímco dvaašedesátiletý Chilan Pellegrini v Lize mistrů ještě nikdy nezvítězil, pro o 17 let mladšího Guardiolu by to byl již třetí titul, čímž by se dotáhl na úplnou trenérskou špičku. Třikrát nejlepší klubovou soutěž opanovali pouze Carlo Ancelotti a Bob Paisley.

Bayern se o postup do čtvrtfinále utká s Juventusem (23. února a 16. března). Manchester City čeká Dynamo Kyjev (24. února a 15. března).

los osmifinále

Zapíše se Barcelona do historie?

Mluví se o nich jako o jednom z nejlepších týmů všech dob. Základní skupinou na podzim Barcelona profičela bez větších problémů, přestože jí v několika zápasech chyběl hlavní hrot útočného trojzubce Neymar – Messi – Suárez. A co teprve, když se Messi vrátil po zranění do hry.

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=oVlJ3GLJSko[/fve]

Jaro zahájí Barcelona ostře sledovaným soubojem s londýnským Arsenalem (23. února a 16. března). Mají Gunners v čele s Petrem Čechem v brance na to, aby famózní Katalánce zastavili, nebo Barca vykročí za obhajobou poháru? Stala by se vůbec prvním klubem, kterému se to v moderní éře Ligy mistrů podařilo!

Přečtěte si taky: Fotbalový RADAR: Jarní Liga mistrů je za dveřmi. Vidím dva favority: Barcelona a Bayern

Souboj titánů

Ještě jednou Lionel Messi. Jako jediný hráč v historii se stal nejlepším střelcem Ligy mistrů ve čtyřech po sobě jdoucích sezonách (2008/09 – 2011/12). S 80 vstřelenými brankami je ale „až“ na druhé příčce historických tabulek.

V posledních letech řádí v Champions League spíše jeho arcirival Cristiano Ronaldo (88). Takhle na podzim složil švédské Malmö čtyřmi góly.

Hvězdné války budou pokračovat i na jaře. Už proto, že portugalský rekordman za Messim naopak zaostává v počtu získaných titulů, Messi zvedl pohár nad hlavu čtyřikrát, Ronaldo pouze dvakrát.

ronaldo

O Barceloně už byla řeč. Real Madrid v osmifinále narazí na AS Řím (17. února a 8. března).

Zachrání Chelsea sezonu?

V lize sice zažívá Chelsea malou tragédii, o naději na mistrovský titul přišli Blues už dávno. O to větší chuť by mohli mít svěřenci Guuse Hiddinka na Ligu mistrů. Když holandský kouč na Stamford Bridge zaskakoval naposledy, došel s Chelsea do semifinále (2008/09). A kdo ví, jestli neměla jít tenkrát až do finále.

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=tOhjqrBLeRo[/fve]

Chelsea hraje v osmifinále Ligy mistrů s Paris St. Germain (16. února a 9. března).

Jeden a půl Čecha

Po letech hojnosti zažívá český fotbal útlum. V podstatě jedinou českou stopou ve zbytku soutěže bude Petr Čech. Ten by mohl jako první český fotbalista získat prestižní trofej podruhé. U Gunners ještě samozřejmě působí Tomáš Rosický, který je ale zraněný.

Už po osmifinále se supersilnou Barcelonou navíc můžou být všichni Češi už jen mezi diváky.

Takhle Arsenal na podzim zachránil v posledním kole postup mezi nejlepší šestnáctku v Řecku s Olympiakosem.

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=UJ4Zx7NPv8Y[/fve]

Drtivou většinu zápasů z jarní vyřazovací části, včetně finále budete moct sledovat na stanici O2 Sport. V případě souběžně hraných zápasů samozřejmě v multidimenzi. Nenechte si ujít ten nejlepší evropský fotbal!

[blog_program_info id=“6303165″]

Úvodní zápasy osmifinále Ligy mistrů:

16. února:

Benfica Lisabon – Zenit Petrohrad (O2 Sport)

[blog_program_info id=“6303167″]

Paris St. Germain – Chelsea (ČT Sport)

[blog_program_info id=“6299530″]

17. února:

AS Řím – Real Madrid (O2 Sport)

[blog_program_info id=“6312505″]

Gent – Wolfsburg (O2 Sport)

23. února:

Arsenal – Barcelona (ČT Sport)

Juventus – Bayern Mnichov (O2 Sport)

24. února:

Dynamo Kyjev – Manchester City (O2 Sport)

PSV Eindhoven – Atlético Madrid (O2 Sport)

Foto: Reuters
(rw)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru