PILNÉHO domácí hřiště: Bojem o fotbalový titul pořádně zamíchá Slavia. S Baníkem sestoupí Jihlava nebo Bohemka

Synot liga na O2 SportTaky se tak těšíte na start jarní části SYNOT liga? Nejlepší zápasy uvidíte jedině na O2 Sport!

Zveřejnil(a) O2 Sport dne 8. únor 2016

Tým ze západu Čech je sice na startovní čáře o tři body dál, ale ve hře je ještě 42 bodů a nedá se předpokládat, že viktoriáni všechny zápasy vyhrají. Tříbodové manko může Sparta hravě smazat.

Plzeň Sparta Mario Holek Milan Petržela

V neprospěch Plzeňských hovoří fakt, že minimálně tři těžké zápasy je čekají na hřištích soupeřů. Tým Karla Krejčího se na jaře představí na Spartě, v Mladé Boleslavi a také na Slavii, tedy u týmů, které budou mít také hodně vysoké ambice.

Právě Slavia by mohla s bojem o titul pořádně zamíchat. V zimě se totiž v Edenu notně posilovalo a vedení sešívaných vyhlásilo boj o pohárové příčky.

Přečtěte si taky: PILNÉHO domácí hřiště: České kluby peníze šetří. Díky za čínskou Slavii

Oživení v sále

Sešívaní by v budoucnu chtěli konkurovat právě Spartě a Viktorii Plzeň a už teď na jaře si mohou otestovat své ambice. Výsledky v přípravě vypadaly optimisticky a celá slávistická veřejnost očekává start jarní části soutěže s velkým napětím. Pokud týmu z Edenu vydrží forma i do ligových zápasů, mohou být slávisté příjemným oživením v sále.

slavia radost derby sparta

Pokud chce Sparta svoji síň slávy rozšířit o další cennou trofej, bude důležité, aby našla konstantní formu. Na podzim totiž často střídala lepší okamžiky s horšími a byla hodně závislá na gólech Davida Lafaty, který dokázal zlomit vyrovnané zápasy.

I na Letné se v zimě posilovalo a tentokrát to vypadá, že by to opravdu měli být hráči pro základní sestavu. Josef Šural i Ondřej Zahustel předváděli v přípravě slušné výkony.

Další velkou devizou Sparty jsou domácí zápasy. Na Letné, kde tým Zdeňka Ščasného body často nerozdává, přivítá všechny týmy, které by ho mohly přibrzdit v cestě za titulem.

Do Generali Areny dorazí Slavia, Mladá Boleslav i Viktoria Plzeň. Právě z tohoto pohledu jsou mírným favoritem v boji o titul právě sparťané.

Baník může příjemně překvapit

O prvním sestupujícím je po podzimu na 95 % rozhodnuto. Baník Ostrava získal tristní 4 body a na čtrnáctou Jihlavu ztrácí 12 bodů.

Nový kouč Baníku Vlastimil Petržela je se sestupem smířen, ale má jedinečnou šanci otestovat si, jak silný tým dokázal během zimy postavit. I přes mizivou naději na záchranu může být Baník na jaře příjemným překvapením.

banik

Přečtěte si taky: PILNÉHO domácí hřiště: Baník vstoupil do své nové éry. Bude lepší než ty předchozí?

 

O druhé sestupové místo se povede ještě tuhý boj. Předpokládám, že patnáctá Olomouc se dokáže posunout o pár příček výše. Současné postavení Hanáků neodpovídá síle kádru.

Největší starosti budou mít na jaře hlavně v Jihlavě a na Bohemce. Oba dva týmy trápí střelecká potence a tam, kde chybí góly, chybí i body. Oba týmy navíc přišly o klíčové hráče základní sestavy.

Jihlavu opustil Muris Mešanovič a Bohemians 1905 zase Lukáš Pauschek. V obou těchto klubech vidím vážné kandidáty sestupu.

17. kolo Synot ligy:

12. února: 18.00: Dukla – Liberec

13. února: 14.00: Zlín – Sparta (O2 Sport),

[blog_program_info id=“6274288″]

16.00: Jablonec – Jihlava, Olomouc – Bohemians, Teplice – Příbram. 18.20: Slavia – Brno (ČT Sport)

14. února: 14.00: Mladá Boleslav – Ostrava, 16.00: Slovácko – Plzeň (ČT Sport)

Foto: Facebook AC Sparta Praha, SK Slavia Praha, FC Baník Ostrava
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru