Pět největších magnetů fotbalové Synot ligy: Které zápasy na jaře rozhodně nesmíte prošvihnout?

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=B6UoDXRiXME[/fve]

18. kolo Sparta – Mladá Boleslav

Pro Spartu to bude na jaře první velká ligová výzva. Pikantní souboj čeká navíc novou sparťanskou posilu Ondřeje Zahustela, který na Letnou zamířil právě z Mladé Boleslavi. Na druhou stranu zase ze Sparty zamířili mladíci Tomáš Přikryl a Lukáš Pauschek.

zahustel česko reprezentace

Favoritem budou jistě domácí, zatímco ti přes zimu kádr posílili, Mladá Boleslav přišla kromě Zahustela také o dalšího reprezentanta Jiřího Skaláka, který odešel do anglického Brightonu. Dokážou je Přikryl s Pauschekem adekvátně nahradit?

Přečtěte si také: Se Srňou v zádech. Sparta během ligového jara uctí památku Pavla Srníčka

20. kolo Mladá Boleslav – Slavia

Karel Jarolím stál jak u nejslavnější éry Slavie v poslední dekádě, tak také u jejího následného pádu. S čínskými investory v zádech se ale „sešívaní“ budou chtít jistě znovu prodrat nahoru. A právě souboj proti Jarolímově Mladé Boleslavi, konkurentovi v boji o evropské poháry, by mohl být zásadní. Pražané zatím ztrácí na pohárové příčky 3 body a případná prohra by jim vysněnou Evropskou ligu nepříjemně oddálila.

Karel Jarolím trenér Mladá Boleslav

Přečtěte si také: Taháky jarní Synot ligy – proč se vyplatí sledovat nejvyšší českou fotbalovou soutěž?

22. kolo Sparta – Slavia

Tradiční derby by mohlo mít konečně po letech vypjatější nádech. A nejen proto, že se v dresu Slavie představí sparťanský odchovanec Josef Hušbauer. Slavia s novými posilami pomýšlí na evropské poháry a utkání by tak nemělo být papírově tolik jednoznačné jako v posledních letech. Sparta bude chtít navíc rivalovi z Edenu vrátit překvapivou podzimní porážku 0:1.

škoda holek derby sparta slavia

Přečtěte si také: Sparta loni prodělala 67 milionů, ztráta pod Křetínským už tak přesáhla miliardu!

26. kolo Sparta – Plzeň

Přímý souboj o titul? Dost možná. První Viktorii a druhou Spartu nyní dělí v tabulce 3 body, Mladá Boleslav i Slovan Liberec už jsou se ztrátou 9 bodů pravděpodobně ze hry. Pokud vše dopadne podle předpokladů, měl by být zápas na Letné klíčovým. Oplatí Sparta Plzni podzimní porážku 1:2?

David Lafata David Limberský

30. kolo Slavia – Plzeň

Slavia ztrácí na první Plzeň 12 bodů a těžko předpokládat, že ji bude prohánět v bitvě o titul. Přesto by ale mohlo v závěrečné konfrontaci jít o hodně a Slavia by mohla sehrát v boji o mistra Synot ligy důležitou roli. Třeba jako v sezoně 2001/2002, kdy největšímu rivalovi Spartě pomohla do kvalifikace o Ligu mistrů a Viktorii Žižkov naopak „obrala“ o titul.

Sledujte nejatraktivnější zápasy jarní Synot ligy na O2 Sport, navíc se všemi výhodami multidimenze! Začínáme v sobotu 13. února!

[blog_program_info id=“6274288″]

Foto: Facebook
(jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru