Euroliga: Satoranský s Barcelonou hraje proti neoblíbenému Kaunasu

CSKA Moskva – Olympiakos Pireus (O2 Sport, 18.40)

V ruské metropoli můžou dnes diváci očekávat opravdu vzrušující podívanou. Oba rivalové se setkají poprvé od nezapomenutelného loňského semifinále Euroligy, kdy v nervy drásajícím souboji byl nakonec šťastnější celek z Řecka a postoupil do finále.

Nyní je situace mírně příznivější pro CSKA, které zatím ve skupině prohrálo pouze jednou a s přehledem kráčí za postupem do nadstavbové části. Velké formě se těší především elitní střelec Nando de Colo a také Miloš Teodosič. Srbský rozehrávač nasázel v šesti zápasech úctyhodných 109 bodů.

Olympiakos dokázal minulý týden přerušit sérii tří proher a uspěl v důležitém souboji proti Chimki. Výhra 89:77 mu vlila novou krev do žil a kouč Giannis Sfairopoulos vyhlásil jasný cíl: „Dobýt Moskvu podruhé!“

[blog_program_info id=“6264816″]

FC Barcelona Lassa – Žalgiris Kaunas (O2 Sport, 20.55)

Ve večerním zápase basketbalové Euroligy se na O2 Sport představí další český reprezentant, tentokrát se fanoušci můžou těšit na Tomáše Satoranského.

Jeho Barceloně se však nyní příliš nedaří. Katalánci mají za sebou dva prohrané zápasy a sedmá příčka dává tušit, že v případě dalšího zaváhání může dojít k rozplynutí snu o postupu ze skupiny.

Proti Barceloně se postaví litevský Žalgiris Kaunas. Poslední celek tabulky, který ovšem na Barcu umí, o čemž všechny přesvědčil ve vzájemném prosincovém duelu, kdy v Palau Blaugrana dokázal překvapivě vyhrát v poměru 92:88.

Speciální zápas čeká hlavního trenéra Kaunasu Šarūnase Jasikevičiuse, který v roce 2003 pomohl Barceloně k zisku vůbec prvního titulu v Eurolize.

„Musím u kluků odstranit psychologický blok, který mají, když nastoupí proti velkým týmům. Domnívám se, že každý může být poražen, což jsme v této sezoně již dokázali,“ uvedl před vzájemným duelem kouč Jasikevičius.

[blog_program_info id=“6264817″]

Foto: euroleague.net
(ds)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru