Taháky jarní Synot ligy – proč se vyplatí sledovat nejvyšší českou fotbalovou soutěž?

Synot liga na O2 SportTaky se tak těšíte na start jarní části SYNOT liga? Nejlepší zápasy uvidíte jedině na O2 Sport!

Zveřejnil(a) O2 Sport dne 8. únor 2016

Boj o titul

V posledních pěti letech je to až na výjimku ze sezony 2011/2012 (kdy se mistrem po dramatickém finiši stal Slovan Liberec) výhradně záležitost Sparty a Plzně. Ani letos to nevypadá na změnu – to by jeden z favoritů musel začít výrazně ztrácet.

Tomáš Hořava Jakub Brabec

Šanci snad mají Boleslav či Liberec (oba ztrácí 6 bodů na Spartu a 9 na Plzeň), ale museli by mocně dotahovat. Dalších týmů už se boj o titul pravděpodobně netýká.

Ligový podzim stál za to!Ligový podzim stál za to!

Zveřejnil(a) SYNOT liga dne 8. prosinec 2015

V podzimním utkání dokázala Plzeň doma Spartu zdolat i bez vyloučeného kapitána Procházky a díky tomu jde do jara z pole-position.

Šlágr podzimu FC Viktoria Plzeň – AC Sparta PrahaPodívejte se na video ze šlágru podzimu mezi FC Viktoria Plzeň a AC Sparta Praha, který nabídl zajímavou zápletku se šťastným koncem pro domácí. #PLZSPA

Zveřejnil(a) SYNOT liga dne 2. listopad 2015

Důležitým faktorem mohou být poháry. Ve čtvrtfinále domácího MOL Cupu jsou všechny týmy z TOP 4, Sparta navíc jako jediný zástupce Synot ligy bude hájit čest českého fotbalu v Evropské lize. Klíčem k titulu může být právě zvládnutí nabitého programu.

Boj o poháry

Na místenku do kvalifikace milionářské Ligy mistrů jsou jasní dva favorité. Cokoliv jiného by bylo překvapením. Zajímavější bude boj o zbývající 2 vstupenky do Evropské ligy. Pohárové může být i páté místo v případě, že si vítěz poháru zajistí vstupenku z ligy.

Třetí a čtvrtou příčku drží se shodným bodovým ziskem Mladá Boleslav a Slovan Liberec, ale je otázkou, jak si povedou bez opor, jež oba kluby opustily (Skalák, Zahustel, resp. Šural a Pavelka).

Přečtěte si taky: Skalák a ti druzí! Kdo v Anglii utrácel nejvíc a kdo byl lakomec? Přehled NEJ přestupů z Deadline Day!

 

O 3 body pozadu zaostává pražská Slavia. Díky přílivu čínských financí se mohutně posilující vršovický celek vůbec netají tím, že si na poháry také brousí zuby. Nové posily Mešanović z Jihlavy, Železník ze Zlína a Hušbauer ze Sparty znamenají znatelnou sílu.

josef husbauer

V případě zázračných jarních výsledků by do bojů o poháry mohli promluvit také fotbalisté ze Zlína (avšak již bez kapitána Železníka), Brna či Jablonce (kteří v letošní sezoně zůstávají výrazně za očekáváním), ale tento vývoj událostí není příliš pravděpodobný.

Jablonec se v boji o Evropu může spoléhat na pohár. Po něm jsou ve hře o předkolo Evropské ligy také Hradec Králové, Dukla a Olomouc.

Boj o záchranu

Věříte v zázrak? Pokud ano, ptejte se, kdo ze Synot ligy sestoupí. Pokud ne, ptejte se, kdo ze Synot ligy sestoupí po boku Baníku.

V takto tristní situaci se slezský tým nachází – 4 body ze 16 kol jsou opravdu bídnou vizitkou. Na jaře se stále však ještě hraje o 42 bodů…

Vlastimil Petržela

Baník vyměnil v zimě majitele, trenéra i pár hráčů. Po odchodu opor dostanou šanci ukázat se mladí hráči – a ti na podzim se Spartou prohráli jen kvůli šťastnému gólu Lafaty… Záchrana Baníku by byl zázrak, ale naděje umírá poslední.

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=1CrIotUGVbM[/fve]

Kromě Baníku je spodní polovina tabulky tak vyrovnaná, že stačí 3 zápasy po sobě prohrát a už jste v boji o záchranu namočení. Mezi 6. a 15. týmem v tabulce je rozdíl pouhých 9 bodů!

A tak Zlín sice může hezky bojovat o poháry, ale pokud se mu nepovedou úvodní jarní kola, může se ještě zapotit. To samé platí o všech týmech pod ním.

Faktem je, že předposlední Olomouc, čtrnáctá Jihlava a třináctí Bohemians budou o udržení ligové příslušnosti hrát nepochybně. Letos však neexistuje žádný klidný střed tabulky, takže vyhráno zdaleka nemají ani v Teplicích (12., 18 bodů), na Julisce (11., 19 bodů), na Slovácku (10., 20 bodů), v Příbrami (9., 20 bodů) a v Jablonci (8., 20 bodů).

Videotabulka – podzim 2015/2016Podívejte se na VIDEOtabulku podzimu SYNOT liga!

Zveřejnil(a) SYNOT liga dne 11. prosinec 2015

Boj o Euro

Je známo, že Pavel Vrba pravidelně dává v národním týmu šanci hráčům z domácí ligy, takže motivace ukázat se je u ligových hvězd ještě větší než v minulosti.

pavel vrba

Na podzim se do reprezentace probojovala mladá krev, ale těžko říct, jestli šancím Skaláka či Pavelky na nominaci přestup do zahraničí prospěje.

Dres změnili Ondřej Zahustel a Josef Šural a je velkou otázkou, jak se oba dokážou v nabitém kádru Sparty prosadit. Případně na úkor koho, protože v ohrožení jsou rázem i reprezentanti Ladislav Krejčí či Bořek Dočkal.

Nominováno má být 23 hráčů. Když navíc vezmeme v úvahu, kolik českých hráčů hraje pravidelně v základní sestavě v zahraničí, je jasné, že nominace se bude týkat nemalého počtu hráčů ze Synot ligy. Bez šance nejsou ani úplní nováčci. Vrba se jim nebál dát příležitost ani v kvalifikačním finiši.

Fanoušci SYNOT ligy – podzim 2015Díky všem fanouškům SYNOT liga

Zveřejnil(a) SYNOT liga dne 14. prosinec 2015

Těšíte se? My ano. Český fotbal čeká bezpochyby vzrušující jaro plné nervydrásajících momentů.

Buďte u toho s námi! Na O2 Sport uvidíte v multidimenzi ty nejlepší zápasy jarní části Synot ligy.

17. kolo Synot ligy:

12. února: 18.00: Dukla – Liberec

13. února: 14.00: Zlín – Sparta (O2 Sport),

[blog_program_info id=“6274288″]

16.00: Jablonec – Jihlava, Olomouc – Bohemians, Teplice – Příbram. 18.20: Slavia – Brno (ČT Sport)

14. února: 14.00: Mladá Boleslav – Ostrava, 16.00: Slovácko – Plzeň (ČT Sport)

Foto: sparta.cz, Facebook Slavia Praha, Facebook Česká fotbalová reprezentace, Facebook Baník Ostrava
(tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru