Nádherné gesto! Everton udělil cenu za gól měsíce 9letému klukovi s mozkovou obrnou

Devítiletý George Shaw trpí mozkovou obrnou, přesto ho to neodradilo od trénování s míčem na zahradě a snění o tom, jak jednou vstřelí gól na Goodison Parku, stadionu jeho milovaného Evertonu.

A tak se nedávno opravdu stalo – a nejednalo se jen tak o ledajaký gól, podle fanoušků Evertonu to byl rovnou gól měsíce!

https://twitter.com/FootMagCZ/status/697784526773358592

Devítiletého George dovedl na hřiště během poločasové přestávky zápasu se Swansea španělský útočník Gerard Deulofeu. Ten předtím na internetu natrefil na Shawovy fotbalové kousky, při kterých měl na sobě malý fanoušek Evertonu právě Deulofeův dres.

Přečtěte si také: Divočák Vardy! Co předvedl při focení s kartičkami z FIFA 16?

Na Goodison Parku už ale skóroval v dresu s vlastní jmenovkou a devítkou na zádech. A jeho gól neušel pozornosti, s brankami Aarona Lennona či Rosse Barkleyho se dostal do nominace o gól měsíce. A nejen to. Vyhrál! Cenu mu pak předal osobně na tiskové konferenci manažer Toffees Roberto Martinez.

„Nemůžu uvěřit, že jsem vyhrál! Děkuju všem, kdo mi poslali hlas,“ vyjádřil se George po úspěchu. A jeho příznivců bylo vskutku hodně, od fanoušků dostal celých 86 % hlasů! Na druhém místě byl s chudými 6 procenty Ross Barkley…

Foto: liverpoolecho.co.uk
(jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru