United Dana HAJNÉHO: Světlo na konci tunelu? Jesse Lingard a dravé anglické mládí

Jesse Lingard přicestoval do Olomouce s anglickým výběrem a já mu jako fanoušek United nevěřil, šeredně jsem se však mýlil. Velká omluva, Pane Záchranáři!

jesse lingard

Costa nám to trochu pokazil

Právě tenhle odchovanec a věčný fanoušek United v téhle sezoně táhne velmi ufuněnou mašinu řízenou „Bludným Holanďanem“. Lítá po pravé či levé straně jako raketa, střílí důležité branky a na nic si nehraje. Ano, tohle je poznámka směrem k Vám, pane Depayi!

„Jesse Lingard – vždy Manchester United.“

Letošní bída, kterou sledujeme, a to i přes to, že jsme od mého posledního příspěvku neprohráli, má i své světlé stránky. A jednou z nich je právě Jesse Lingard.

V neděli se proti Chelsea znovu parádně předvedl. Jeho gól byl výstavní a já plesal radostí.

https://twitter.com/ScoresVideo/status/696384475987582976

Bohužel pro nás to nejošklivější a nejnesympatičtější fotbalista na této planetě v nastaveném čase „trochu“ pokazil.

diego costa

Přečtěte si taky: Spasitel Diego Costa! Chelsea odvrátila prohru s Manchesterem United až v nastavení

Odchovanci klubové akademie

Od odchodu Sira Alexe Fergusona nakupujeme. Co nakupujeme, doslova rozhazujeme miliardy. Paradoxně nejvíc září kluci, kteří „nic nestáli“.

Dalším objevem je pro mě totiž Cameron Borthwick-Jackson. V katastrofě představující zranění obránců (Luke Shaw, Ashley Young, Rojo, Valencia) je tenhle „mlíčňák“ frajerem bez nervů. Na levé straně obrany podává výborné a – co je nejdůležitější – hlavně stabilní výkony. A to je mu teprve devatenáct let!

Má to ještě další pozitiva. Oba „kluci“ jsou odchovanci klubové akademie a oba Angličani. To je věc, která se ve slavné Premier League v posledních letech nenosí. O to víc je tahle skutečnost cennější a já se jen modlím, aby oba strávili na Old Trafford nejlépe celou a úspěšnou kariéru.

Na titul prostě nemáme

A ještě k vývoji ligové tabulky. Vzkaz pro naše chlapce: „Kluci, zapomeňte na občasné hlášky typu ‚Máme stále na titul‘. Prostě nemáme. Budeme rádi, když udržíme první čtyřku, to je realita dneška. Vybojujte Ligu mistrů a fanděte Leicesteru. Protože co tahle parta s trenérem Ranierim v čele ukazuje celou sezonu, je neuvěřitelné!“

PS: David de Gea je Bůh a já jen doufám, že ho to u nás nepřestane za chvíli štvát!

[blog_program_info id=“6236799″]

Přečtěte si taky: United Dana HAJNÉHO: Attack, attack, attack! A tak je čas tohle trápení skončit, Ludvíku

Daniel Hajný Autor článku
Daniel Hajný
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru