Arsenal Jindřicha ŠÍDLA: Zpátky na cestě k titulu. Tak blízko nebyl osm let

Byly to klasické saně, za které má být automaticky červená, což by jaksi nebylo pro Arsenal úplně výhodné, že.

mathieu flamini

Jenže podle staré fotbalové pravdy, červená je, když ji rozhodčí ukáže. A rozhodčí ji neukázal, takže nebyla, čaroděj Özil a Chamberlain dali dva góly hned v první půli, Čech dva góly chytil a Arsenal konečně zase po měsíci v lize vyhrál.

Přečtěte si taky: Petr Čech vychytal 12. nulu sezony. Arsenal vyhrál a dál stíhá vedoucí Leicester!

Proti Leicesteru o titul

Takže zaplaťpánbůh je v neděli doma s Leicesterem ještě o co hrát. O titul. Což zní pravda trochu odvážně, když teď mají o pět bodů víc a v sobotu vyběhli s Manchesterem City způsobem, který mě tedy trochu děsí.

[blog_program_info id=“6284368″]

Chlapci Rainierovi, pěkné, úctyhodné, ale od půlky listopadu tady prorokuju, že vám už brzy dojde dech. A ta chvíle by měla přijít už v neděli na Emirates.

Mimochodem, je to přesně rok, co jsem byl na domácím zápase Arsenalu s Leicesterem. Skončilo to 2:1, což jsem za 40 liber považoval za trochu chudou podívanou, ale co bych za to teď dal.

Jen bych se kvůli svým nervům a taky odkazu předků z Highbury přimlouval, aby defenzivního záložníka nehrál zase Flamini. Nic proti němu, každý by mu měl přát klidný a bohatý důchod třeba v Americe. Nebo v Kataru. Na top zápasy Premier League už nemá, což nejspíš ví i on.

A asi i Wenger, když teď v zimě kupoval Elnenyho. Jenže našemu nadějnému Egypťanovi se zrovna teď o víkendu narodilo děťátko, takže byl se ženou. Jistě, chápeme, ale teď zpátky do Londýna.

Jak otrávit Mahrize

A vůbec nejlepší by bylo, kdyby se v neděli vrátil s plnou parádou Coquelin a zahrál to přesně tak, jak to ukazoval celý loňský rok: skluz, přihrávka, sprint, skluz, přihrávka, což by mohlo Mahrize celkem brzo otrávit…

A aby Bellerín vymazal Vardyho, protože jako jediný je s ním asi schopen běhat tak rychle, jak je potřeba, a Sánchez s Özilem ukázali, co stojí dohromady 80 milionů liber, a Giroud zas konečně dal gól, abych tu mohl napsat – vlastně nevím, jestli jsem to už zmiňoval –, že je to nejpodceňovanější útočník ligy…

olivier giroud

Ale věřím tomu. V Bournemouthu se sezona zlomila. Přichází jarní finiš a já dopředu říkám, že mi nebude vadit, když tak trochu vypustíme osmifinále Ligy mistrů s Barcelonou, protože titul je tak blízko, jak nebyl minimálně osm let.

A na všechno ostatní je tu taky FA Cup.

Přečtěte si taky: Arsenal Jindřicha ŠÍDLA: Diego Costa je zmetek. Bohužel ne náš

[blog_program_info id=“6284368″]

Foto: Reuters
Jindřich Šídlo Autor článku
Jindřich Šídlo
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru