Spasitel Diego Costa! Chelsea odvrátila prohru s Manchesterem United až v nastavení

diego costa

[blog_program_info id=“6218555″]

Ačkoliv se ani jednomu týmu letos příliš nedaří, i tak budí duel těchto dvou gigantů vždy pozornost. I kvůli jubilejnímu stému startu Williana, i kvůli návratu vyštípaného oblíbence Juana Maty, i kvůli protestům fanoušků proti deklarovanému letnímu konci Johna Terryho.

Souboj zkušených nizozemských trenérů začali lépe hosté, měli výraznou převahu. Obrana Chelsea měla plno starostí a první velká šance přišla v 18. minutě, jenže Courtois vyrazil Martialovu střelu mířící k zadní tyči na roh.

Odepřená penalta

Od poloviny prvního poločasu začala vystrkovat drápky Chelsea, Matićovu hlavičku po rohu ale zneškodnil de Gea. Chelsea poté převzala otěže zápasu, Willian po půlhodině hry zesměšnil levého beka Borthwick-Jacksona a jeho pobídce před bránu scházely jen milimetry. Podobná situace se opakovala také před bránou Courtoise, ale Rooney na centr nedosáhl a na kolenou doklouzal do brány.

V nastaveném čase první půle nejspíše sudí Mike Olliver upřel domácím penaltu, střelu Terryho směřující do brány odrazil na roh Daley Blind svým loktem.

„Skvělý obouruční zákrok Daleyho Blinda ve vápně pomohl udržet poločasové skóre 0:0.“

Ve Watfordu i na Arsenalu udržela Chelsea čisté konto, ale stabilní defenzivní čtveřice dostala vážnou trhlinu v 55. minutě, kdy si nepříjemně zranil koleno Kurt Zouma a za hlasitého nářku musel být odnesen na nosítkách.

Změna v zadních řadách se však okamžitě projevila, bohužel pro Chelsea negativně – Rooney sklepl centr zleva pod sebe a odchovanec United Jesse Lingard ranou z otočky přesně do šibenice otevřel skóre!

Gól Lingarda na 0:1.

https://twitter.com/ScoresVideo/status/696384475987582976

O chvíli později mohlo být vyrovnáno, únik Costy zastavil Blind jen za cenu žluté karty. Z následného přímého kopu však Chelsea nic nevymyslela a chaos v její defenzivě pokračoval.

Manchester se ve zbytku utkání soustředil na defenzivu a bránění nejtěsnějšího náskoku, Ivanovićovu bombu levačkou vyrazil na roh de Gea, o pár minut později si stejně poradil s tvrdou ranou Fabregase z druhé strany.  Střídání neměla na ofenzivní snažení Blues velký dopad, Pedro, Wilian, Hazard i Costa ztráceli míče až příliš snadno v klíčových momentech a závěrečný tlak připomínal spíše bezradné klepání na dveře Rudých ďáblů.

Minutu před koncem konečně přišla velká šance, ale hlavička Costy z malého vápna mířila těsně nad břevno. Španělský forvard ještě však neřekl poslední slovo.

V první minutě nastavení přišel blesk z čistého nebe – dokonalá ulička Fabregase našla Costu, tomu pomohl zapomenutý Borthwick-Jackson obelstít de Geu a Costa pohodlně zakončil do prázdné brány!

Vyrovnání Diega Costy.

Chelsea pod Hiddinkem již devětkrát neprohrála, ale vyhrála jen třikrát. Manchester si udržel pátou příčku, Chelsea zůstává na 13. pozici.

Nedělní výsledky Premier League:

Bournemouth – Arsenal 0:2 (23. Özil, 24. Oxlade-Chamberlain), Chelsea – Manchester United 1:1 (90+1. Costa – 61. Lingard)

https://twitter.com/BPLZone/status/696396059728281600

Přečtěte si taky: Petr Čech vychytal 12. nulu sezony. Arsenal vyhrál a dál stíhá vedoucí Leicester!

Foto: Reuters
(tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru