Liverpool bez výhry, Kloppa i fanoušků. Proč se po Anfield Road procházela smrtka?

[blog_program_info id=“6214608″]

Černá sobota začala už před samotným zápasem. Osmačtyřicetiletý Jürgen Klopp musel být kvůli akutnímu zánětu slepého střeva převezen do nemocnice a okamžitě operován, zápas tak sledoval pouze na obrazovce. S ohledem na jeho zdravotní stav je to možná dobře.

Vzpoura fanoušků

Reds totiž celý zápas dominovali, měli neuvěřitelných 82 % držení míče a po brankách Firmina a Lallany vedli 2:0. V závěru zápasu se ale začaly dít věci, fanoušci opouštěli tribuny a jako by tahle těžká rána dolehla i na fotbalisty na trávníku…

„Fotbal bez fanoušků není nic.“

anfield

Fanoušci Liverpoolu se totiž bouří proti rostoucí ceně vstupenek. Od příští sezony mají vstupenky na hlavní tribunu namísto 59 liber stát 77 liber (asi 2 700 Kč). Cena sezonní permanentky navíc poprvé v historii přesáhne hranici 1000 liber. S tím fanoušci nemohli souhlasit, ale vedení při jednáních bylo neústupné.

Skupina příznivců Spion Kop 1906 spustila akci #WalkOutOn77, k čemuž uvedla na twitteru:

„Vedení si myslí, že je přijatelné vydělávat na fanoušcích stále víc peněz. Pojďme jim ukázat, že to je nepřijatelné. V 77. minutě vstaňte a odejděte.“

Souhlas s tímto aktem fanoušků vyjádřila i bývalá opora Reds, norský obránce John Arne Riise. Když byl dotázán, co si myslí o ceně 77 liber za lístek, jeho odpověď byla jednoznačná: „To je opravdu až moc!“

Takhle poloprázdně vypadala slavná tribuna The Kop při závěrečném hvizdu:

A takhle vyjadřovali fanoušci Liverpoolu svůj nesouhlas s vývojem cen vstupenek – „příběh chudého chlapce“.

Po Anfield Road se v průběhu zápasu dokonce procházel muž v kostýmu smrtky s kosou – symbolu toho, že vedení Liverpoolu svým zdražováním zabíjí fotbal.

anfield

Přečtěte si taky: Petr Čech vychytal 12. nulu sezony. Arsenal vyhrál a dál stíhá vedoucí Leicester!

Bez fanoušků to nešlo

A jakmile bylo pryč jádro nejvěrnějších fanoušků, Liverpoolu se přestalo dařit – závěr zápasu byl v jeho podání vyloženě tragický.

Pět minut po odchodu fanoušků (v 82. minutě) zahrával trestný kop Adam Johnson ze Sunderlandu a levačkou jej zakroutil přesně k tyči – ačkoliv byla rána přesná, Mignolet se příliš nevyznamenal. 

Černé kočky (v zelených dresech) v závěru zápasu tlačily a výsledkem bylo zasloužené vyrovnání.

Liverpool naprosto rezignoval na bránění, tudíž Defoe mohl ve vápně bez potíží převzít Khazriho přistrčení, otočit se a v 89. minutě vyrovnat na 2:2. 

[blog_program_info id=“6214608″]

Přečtěte si taky: Spasitel Diego Costa! Chelsea odvrátila prohru s Manchesterem United až v nastavení

Foto: Reuters
(tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru