Bizarní sporty: Chcete zažít opravdu pekelné radovánky? Zkuste sjezd nikaragujské sopky

Se sáňkováním na nikaragujské sopce začal v roce 2005 Australan Darryn Webb, když jakožto vášnivý snowboardista hledal místo, které by mu nahradilo zasněžené kopce. A ve Střední Americe objevil Cerro Negro. Tedy vulkán, který se může kdykoliv probudit a udělat z adrenalinové zábavy opravdu žhavý zážitek.

[fve]https://youtu.be/aqZ7mapCVlI[/fve]

Je vlastně jedno, na čem se rozhodnete jet. Lyže, sáňky nebo snad kolo? Průběh bude stejný. Čeká vás pekelně rychlá jízda z výšky 726 metrů nad mořem. Buďte si jistí, že cesta je plná kamenů, štěrku a prachu. Důležité pravidlo – nekřičte! Pokud to nevydržíte, tak se připravte na nepříjemné setkání vašich úst s tím nejnepříjemnějším prachem na světě. Nezbytnou součástí jsou samozřejmě ochranné oranžové uniformy, brýle nebo chrániče na kolena.

[fve]https://youtu.be/lk1kVJeETVo[/fve]

Aktivní vulkán se také honosí zápisem do Guinnessovy knihy rekordů, když se ho Eric Barone rozhodl sjet na horském kole. Rychlost 172 kilometrů v hodině se navždy zapsala do historie, ale pro francouzského šílence to nakonec dopadlo zle nedobře. Kolo se pod ním při sjezdu doslova rozpadlo a hrůzostrašný pád znamenal těžká zranění, která si vyžádala několikaměsíční léčbu.

[fve]https://youtu.be/hjAbcot3gqk[/fve]

Přečtěte si taky: Bizarní sporty: Limbo skating. Gymnastika na kolečkových bruslích pro odvážné

(ds)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru