Ring Ondřeje NOVOTNÉHO: Benson Henderson odstartoval novou éru MMA

Několik zajímavých jmen samozřejmě tuto hegemonii narušovalo již dříve. Hlavní postavou je jistě Ben Askren, který je brán jako nejzajímavější bojovník mimo UFC a působí dlouhodobě v organizaci ONE FC.

ben askren

Vloni z UFC odešel velmi dobrý Phil Davis a jeho přestup do Bellatoru byl jistě hodně diskutovanou věcí, ale Davis rozhodně nebyl trhák hlavních zápasů večera a jeho graplerský styl je přeci jen tím nudnějším, co speciálně jeho váha nabízí, a po porážce s Baderem možná ani nebylo co řešit.

Soupeřící organizace

Když ovšem loni po hlavním zápase na turnaji v Soulu položil Benson Henderson jakožto bývalý šampión WEC a UFC rukavice na střed ringu po svém vyhraném zápase s Nasvidalem, tak  se zvedlo hodně obočí a v nich spousta otazníků.

A po několika týdnech je tady šokující rozřešení. To, o čem mnohé hvězdy mluvily, v čele právě s Bensonem a třeba Overeemem, se nyní stalo skutečností.

UFC nedorovnala nabídku, kterou Benson dostal od Bellator, a Benson dal přednost jistotě před bonusy a odchází jako muž, který je ve dvou vahách v UFC do 15. místa, do soupeřící organizace.

benson henderson

Navíc Henderson přestupuje v momentu, kdy má pouze 32 let, prohrál jen dva zápasy z posledních šesti, a to s RDA (Rafael dos Anjos) a Cerronem. Získal a třikrát obhájil titul šampióna lehké váhy. Jeho čísla na PPV, ale i na Fight Pass byla velmi dobrá a byl to vzorný příklad v chování i vystupování jak směrem dovnitř, tak ven z organizace.

Což ostatně potvrdil i ve svém dopise na rozloučenou, kde všechny z UFC pochválil a poděkoval za šanci, kterou dostal.

DW se nechal slyšet, že je za Bensona rád a že udělal to nejlepší rozhodnutí pro sebe. Že sice mohli jeho nabídku dorovnat, ale nechtěli, protože hledají spíše lidi, kteří se mohou dostat směrem do TOP 5, a ne směrem opačným.

Na druhou stranu Twitter a především borci na něm reagovali často překvapeně, ale pozitivně. A vlastně to mnozí ohlašují jako začátek něčeho nového, tedy volného trhu pro bojovníky, kteří budou více vyjednávat o své dobré podmínky v té či oné organizaci.

Přečtěte si taky: Tak určitě Ondřeje NOVOTNÉHO: Jiří Procházka je sportovec, kterého chceš znát a sledovat

Chytrá politika Bellatoru

Již delší dobu je jasné, že byť se UFC rozpíná do všech světových stran, tak je v tomto byznyse místo i pro další. Navíc Bellator rozjel chytrou politiku ať už dočasných, či delších spojenectví (Glory, Rizin) a diváci chtějí vidět rozmanitost.

Plus je tady také v UFC velmi kritizovaná smlouva s Reebok, která vzala z kapsy bojovníků spoustu peněz, a i to je důvod pro mnohé změnit značku.

Josh Thompson, Phil Davis, Benson Henderson – a kdo bude další…  Hodně hlasitě křičí do světa o pořádný kontrakt Alistair Overeem, který má jistě ještě větší potenciál než Henderson.

A stejně tak je nyní bez smlouvy drzý, ale skvělý Aljamain Starling, který to má 12-0 a v UFC 4-0 a je teprve na vzestupu v bantamové váze.

Stejně tak může z Invicty, kterou UFC ovládá, doslova ukrást Scot Cooker Brazilku Cyborg a další mohou následovat.

cyborg

Zkrátka síly se budou tříštit a dobrá zpráva je to především pro bojovníky, jejichž možnosti a příjmy půjdou díky tomu nahoru.

Foto: mmaoddsbreaker.com, mirror.co.uk, cdn3.vox-cdn.com
Ondřej Novotný Autor článku
Ondřej Novotný
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru