Championship Tomáše KALASE: V týmu se zvedla konkurence. Mělo by to pomoct k postupu do Premier League

Ucelený tým, velká konkurence

Tréninky teď byly o něco lepší než normálně, protože mohly být delší vzhledem k tomu, že nás další zápas čeká až v sobotu s Blackburnem.

Tomas Kalas Middlesbrough

Vedení klubu se během přestávky povedlo zvýšit konkurenci a kvalitu mančaftu (Middlesbrough posílil například skotský reprezentant, útočník Jordan Rhodes, pozn. red.).

Tým je teď ucelený a na každém postu je velká konkurence. To by mělo dopomoci k tomu, aby se postoupilo do Premier League.

O bod za prvním Hullem

Základ je být do druhého místa v tabulce. Skončit jako první by bylo hezké, ale pokud budeme druzí, tak těm prvním poblahopřejeme a pak s nimi budeme hrát Premier League tak jako tak.

My se spíš díváme na týmy, které jsou za námi, abychom jim co nejdřív utekli a měli o něco klidnější konec sezony.

Potřebujeme zvládnout pár nadcházejících zápasů, protože za sebou máme dvě prohry. Čekají nás ale ještě dohrávky. Když tento měsíc dokážeme naplno bodovat, tak to může hodně napovědět.

Po dvou prohrách se sestava asi změní

Před tím jsem moc nenastupoval, což bylo celkem pochopitelné, protože tým nedostával skoro žádné góly. Já jsem na hřišti nebyl, ale ze svého hlediska jsem chápal, že mužstvo šlapalo, a pořád jsem byl optimista.

Tomas Kalas Middlesbrough Memphis Depay

Teď máme dvě prohry za sebou, a i když jsme nedostali moc gólů, tak si myslím, že se něco změní. Konkurence je ale velká a nikdo nemá ve druhé části sezony místo zaručené.

Skalák udělal dobrý krok

Před několika dny přestoupil Jiří Skalák z Mladé Boleslavi do druholigového Brightonu. Vzhledem k jeho výkonům v české lize se dalo očekávat, že o něj bude zájem. Vím, že jeho touhou bylo dostat se do zahraniční soutěže a nejlépe do Anglie, což se mu povedlo.

Jiří Skalák brighton

Brighton je takový výborný mezikrok, protože mezi českou ligou a Premier League je celkem zásadní propast, aniž bych chtěl českou soutěž nějak hanit.

Jít rovnou do Premier League by pro něj byl asi velký skok, takže přes druhou ligu je to dobrá cesta. Bude na očích a může ukázat, jak zvládá anglický styl fotbalu. Podle mě udělal správný krok.

Přečtěte si taky: Tomáš KALAS: Dovedl bych si představit hezčí debut v základní sestavě reprezentace

Foto: Reuters
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru