Tottenham Jiřího HOŠKA: Je teď už Top 4 pro Spurs málo?! Díváme se jenom směrem vzhůru


Notice: Undefined index: file in /data/web/virtuals/176397/virtual/www/domains/proo2.cz/wp-includes/media.php on line 1745

Už i sám Harry Kane, který dvěma zásahy v Norwichi posunul své gólové konto v letošní Premier League na číslo 15, prohlásil, že se kabina Spurs nedívá na bodovou mezeru „za zádí“, ale hledí v tabulce jedině vzhůru. Jaký to filosofický posun oproti všem těm letům, kdy klub bránil 5. či 6. příčku.

Rok zázraků

Ale ono se už asi opravdu nedá rozpačitě rudnout a klopit cudně zrak, když Tottenham nejenže sbírá body, ale hraje pořád dobře, útočně a v každém zápase si dokáže vypracovat tolik slibných šancí. Tohle opravdu může být „annus mirabilis“, rok zázraků, pokud si to tedy sami nezpackáme.

dele alli

Mám radost z toho, jak Spurs hrají bez míče a dokáží svůj běhavý presink uplatnit stejně dobře v 5. jako 85. minutě. Zaujala mě srovnávací statistika prvních čtyř celků BPL, která jasně ukázala, že suverénně nejmladší jedenáctka Totáče naběhá během zápasu v průměru nejvíc kilometrů, jmenovitě 115,3.

Leicester má 110,8 km, Arsenal 110,6 a Man City dokonce jen 107,5 kilometru.

Přečtěte si taky: Tottenham Jiřího HOŠKA: Kouzelník Alli a povedených 8 dní se třemi výhrami

Townsenda se stal fakan

Mauricio Pochettino, Jesús Pérez a Toni Jiménez vytvořili v „áčku“ takovou atmosféru, jakou ani klubový veterán Kyle Walker nepamatuje.

Když už jsme u klubových nestorů, rozloučili jsme se s asi posledním zbývajícím „nahnilým jablkem“ v týmové ošatce, Androsem Townsendem.

Andros Townsend

Přiznám se, že jsem Androse, který u nás kopal od svých 8 let, a tak nějak v dresu Albionu vždycky zahrál líp, než za Spurs, v posledním roce nějak přestal mít rád.

Jestliže právem kritizovaný Lamela na sobě v posledních měsících neskutečně zapracoval a na pravém křídle se stal těžko zpochybnitelnou jedničkou, z Townsenda se (nejen podle mě) stal, řeknu to natvrdo, fakan.

Myslím, že se jeho prodej, navíc za velmi sympatických 12 milionů liber, stal z pohledu Tottenhamu vyvrcholením lednového přestupního termínu.

V něm se stala evergreenem otázka, jestli koupíme útočníka, který by byl připravený zaskočit, kdyby se, nedej bože, Harrymu něco přihodilo.

kane

Měli jsme na udici mladého Moussu Dembélého (ano, byl by to krásný fór) z Fulhamu, který dokonce prošel zdravotní prohlídkou. Jenže Fulham ho chtěl na půl roku zpátky na hostování, a na tom to celé kikslo.

Nakonec se ukázalo, že když ten fotbalově a lidsky správný „striker“ není k mání, tak se prostě nikdo kupovat nebude. Heung-Min Son (pořád se musím přesvědčovat, jestli ho píšu správně) a Nacer Chadli (zase dává góly) jsou podle Poche dost dobří, aby si nejen v případě nouze roli koncového hráče s úspěchem vyzkoušeli.

Mimochodem, zdá se být potvrzené, že nám Atlético Madrid nabízelo Fernanda Torrese a posléze i Jacksona Martíneze, jehož příchod klub v létě, co vím, docela zvažoval. Jsem rád, že náš argentinský kouč, jehož pravomoci žádný jiný trenér za éry pana Levyho neměl, řekl těmto variantám „ne.“

Citelná ztráta

Jo, jinak jsme úspěšně přečkali první 2 zápasy bez Jana Vertonghena, který si proti Crystal Palace poškodil postranní vazy v koleni.

Jan Vertonghen

Myslím, že je to citelná ztráta, ale přiznám se, že ze stoperské dvojice letos radši budu postrádat jeho, než brilantního Tobyho Alderweirelda. Zatím zaskočil celkem úspěšně mladý Rakušan Kevin Wimmer, i když jeho naskočení na Naismithe v Norwichi nejspíš zasluhovalo pentli.

Proti Watfordu v sobotu nejspíš bude hrát zase, ale moc bych se nedivil, kdyby se další víkend na Etihadu, objevil vedle Tobyho Eric Dier.

PS Chtěl jsem původně něco napsat o tom, že jsme o skóre přeskočili Wengeristy. Ale jak že to říkal Harry? My se díváme v tabulce jenom směrem vzhůru…

Přečtěte si taky: Arsenal Jindřicha ŠÍDLA: Diego Costa je zmetek. Bohužel ne náš

Foto: Reuters
Jiří Hošek Autor článku
Jiří Hošek
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru