PILNÉHO domácí hřiště: České kluby peníze šetří. Díky za čínskou Slavii

Právě čínský kapitál klidné vody českého fotbalu pořádně rozhýbal. Slavia se pustila do nákladné přestavby týmu a snažila se do Edenu přivést to nejlepší, co běhá po českých trávnících. Od začátku prosince přišlo do Slavie celkem 8 nových hráčů, za které sešívaní zaplatili nemalé peníze.

Žilou si pustila i pražská Sparta, která vyhrála přetahovanou se Slavií o Josefa Šurala. Další peníze pak investovala i do nákupu Ondřeje Zahustela z Mladé Boleslavi. Další české kluby v zimě zatím spíše šetří.

Přečtěte si také: VIDEO: To byla paráda! Takhle Šural střílí za Spartu. I když zatím jen na tréninku

zahustel česko reprezentace

Plzeň raději dostaví stadion

A to i aspirant na ligový titul a současný lídr tabulky Viktoria Plzeň. Tým ze západu Čech si pouze stáhl některé hráče z hostování, a to včetně Romana Hubníka, kterého Viktorka na podzim z rodinných důvodů pustila do Olomouce.

V Plzni jsou tedy přesvědčeni, že mají dostatečně silný kádr, který je schopen získat klubu další titul. Dokonce si dovolili uvolnit kapitána Václava Procházku do Turecka. I když v tomhle případě to byl pochopitelný a očekávaný krok.

Přečtěte si také: PILNÉHO domácí hřiště: Baník vstoupil do své nové éry. Bude lepší než ty předchozí?

David Lafata Václav Procházka

Procházka se na podzim nepotkal s ideální formou a toto byla asi poslední možnost, jak obránce výhodně zpeněžit. Volné finance tentokrát ve Štruncových sadech budou investovat jinam. Jak prohlásil majitel Viktorie Tomáš Paclík, klub se bude soustředit na dostavbu stadionu.

Ideální varianta: hostování s opcí

U ostatních bylo sice potřeba zalátat nějakou tu díru, ale většinou to týmy řešily formou hostování. A pokud je hostování doplněno i o případnou opci, je to asi nejlepší způsob posílení týmu. Máte totiž vynikající možnost si hráče otestovat v soutěžních zápasech, a pokud se neosvědčí, tak ho zase v klidu pošlete do mateřského klubu. Finanční ztráta – minimální.

Tímto směrem se vydal třeba Slovan Liberec, který hledal náhradu za Josefa Šurala. Nakonec ji našel v Egonu Vůchovi. Někdejší velký talent si na podzim v Plzní zahrál pouze ve třech zápasech. Pokud ho v Liberci dokáží udržet na uzdě, mohl by být hodně platný.

Přečtěte si také: PALIČKOVY trenérské postřehy: Slavia bude hodně vidět, Spartu s Plzní ale asi prohánět nebude

Egon Vůch

Celkově je vidět, že české kluby až na výjimky nemají příliš peněz na rozhazování. Sponzoři se shánějí těžko a kvůli novele loterijního zákona mohou profesionální fotbalisté přijít i o další výrazný finanční balík. Už od příští sezony to pocítí nejen Sparta a Jablonec, ale celá Synot liga, která přijde o titulárního sponzora. Zatím to tedy nevypadá, že by se v českém rybníku mělo blýskat na lepší časy.

Přečtěte si také: Ligový kanonýr Došek, nebo krasavice z plakátu? Další duel ve střelbě na břevno vidělo Slovácko

Foto: Facebook, plzen.cz
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru