Skalák a ti druzí! Kdo v Anglii utrácel nejvíc a kdo byl lakomec? Přehled NEJ přestupů z Deadline Day!

Jiří Skalák (Mladá Boleslav – Brighton, nezveřejněno)

Pro Čechy určitě ten nejzajímavější přesun. Z druhé anglické ligy stáli o Skaláka ještě Queens Park Rangers. Nakonec si s třiadvacetiletou útočnou posilou na 3,5 roku plácl aktuálně čtvrtý Brighton. Přestupová suma zveřejněna nebyla. Racci si od hvězdy první části letošní Synot ligy (16 zápasů, 6 branek, 7 asistencí) slibují především vysokou produktivitu. On by zas rád nabral zkušenosti a zvykl si na anglický fotbal. Brighton je navíc jedním z možných adeptů na postup do Premier League. Neriskuje ale příliš před EURO 2016?

Video pro fanoušky Seagulls:

[fve]https://youtu.be/4CwmA21EEtY[/fve]

Přečtěte si také: Premier League: Arsenal si brousí nože na pomstu. Vrátí „Svatým“ debakl?

Seydou Doumbia (CSKA Moskva – Newcastle, hostování)

Před rokem přestoupil z CSKA Moskva do AS Řím, tam se ovšem příliš neprosadil a putoval (už jen v rámci hostování) zpět do Ruska, kde nastřílel v 13 zápasech pět branek. Nyní si reprezentanta Pobřeží slonoviny vytáhl na půlroční hostování s opcí Steve McClaren – manažer zatím trápícího se Newcastlu.

Oumar Niasse (Lokomotiv Moskva – Everton, 13,5 mil. liber)

Pětadvacetiletý senegalský útočník je třetí nejdražší posilou Evertonu v historii (za Lukakem a Fellainim).

Po začátcích doma to zkoušel v norském Bergenu, ale i kvůli zranění neuspěl. Prorazil v tureckém klubu Akhisar Belediyespor, kde ve 34 zápasech sezony 2013/14 vstřelil celkem 21 branek. Za 5,5 milionu liber jej koupil Lokomotiv, kde se po rozkoukávací sezoně slušně rozstřílel. V probíhajícím ročníku zaznamenal 12 gólů a 10 asistencí a byl zvolen nejlepším hráčem ruské ligy za rok 2015.

Přečtěte si také: Nahoru i dolů. Nejlepší a nejhorší momenty Johna Terryho v dresu Chelsea, tituly i zahýbání

Giannelli Imbula (Porto – Stoke, 18,3 mil. liber)

Rekordní přestup pro Hrnčíře ze Stoke (dosud 12 milionů za Shaqiriho v létě z Interu Milán). Záložník má za sebou pestrou minulost. Narodil se v Belgii, reprezentoval francouzskou jednadvacítku. Z Marseille jej v létě za 15 milionů liber koupilo Porto, teď se stěhuje znovu. Ve 23 letech je stále perspektivní a v týmu Marka Hughese by měl být ideální náhradou za Stevena N’Zonziho, jehož Potters v letním okně prodali do Sevilly.

Přečtěte si také: Jmenujte křehké věci: Porcelán, sklo, Rosický… Reakce na další zranění českého fotbalisty/maroda

Leroy Fer (QPR – Swansea, hostování)

V 26 letech už dostatečně zkušený nizozemský záložník a účastník MS 2014 v Brazílii, odkud si přivezl bronzovou medaili. Labutím má pomoct se záchranou. Ale pozor! Není tak docela jisté, že Swansea sáhla zrovna po tom pravém. V posledních dvou sezonách byl totiž Fer pokaždé součástí sestupujícího týmu. (Norwich 2013/14, QPR 2014/15)!

Kdo utrácel a kdo šetřil?

Smutní musejí být fanoušci Aston Villy. Přes tristní situaci v tabulce vedení klubu nepřivedlo v lednu ani jednu posilu, na což si postěžoval i manažer Rémi Garde. Žádné nové hráče nepřivedl v zimním termínu ani Manchester United a Tottenham.

Mohutnou ofenzivu naopak pro boj o záchranu vyhlásil Newcastle, který utratil za první měsíc roku 2016 téměř 30 milionů liber. Výměnou za ně přišli Henri Saivet z Bordeaux, Jonjo Shelvey ze Swansea (12 mil.), Andros Townsend z Tottenhamu (12 mil.) a navrch Seydou Doumbia na hostování z AS Řím.

Kdo utrácel nejvíc?

1. Newcastle 29 milionů
2. Norwich 25,2 milionu
3. Watford 18,7 milionu
4. Stoke 18,3 milionu
5. Bournemouth 17,2 milionu

Celkem utratily anglické kluby v lednu 170 milionů liber. V součtu s letním přestupovým obdobím se poprvé kluby z Premier League přehouply přes utracenou 1 miliardu liber za sezonu!

Foto: Facebook Brighton & Hove Albion
(rw, fik)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru