Podpisy z NHL: Sbírání přináší příhody i bizarní situace. Nejhorší je, když vám kořist zmizí

Chce to ucelený smysl

Ale lidé sbírají asi větší „ptákoviny“ než podpisy. Jde o smysl. Někdo to má jako zábavu, někdo jako zabití času, někdo jako společenskou událost.

Ani nevím, jak mě to napadlo. Možná v mládí jsem si nechal podepsat někoho, koho jsem viděl hrát. Každopádně základem každého sbírání je forma a zájem. Někdo sbírá každého hráče, někdo kartičky nebo čistě jen podpisy. Ale jde o to, aby to mělo formu a ucelený smysl.

Mě vždy bral hokej. Začal jsem extraligou (občas sem dorazili i lepší hráči). A takhle jsem si to postupem času vyprofiloval.

Kde se hraje nejlepší hokej, kde jsou nejlepší hráči? Přeci v NHL.

Přečtěte si také: Hvězdy NHL ukázaly své umění. Když se hokejisté předvádějí, stojí to za to!

Začalo to kartičkami

Takhle nějak jsem začal sbírat čistě jen hráče, kteří nastoupili v NHL. Nejdříve jsem honil kartičky, jenže pak mě napadlo, co když tady bude hráč, který nastoupí v NHL později, než ho potkám?

A tak vznikla databáze hráčů, kteří do Česka jezdí například v sedmnácti letech. Takhle člověk může získat paradoxně nejvíc.

Hráči jsou ochotni, mají hezké podpisy a jezdí sem i ty největší hvězdy. Namátkou Stamkos, Malkin, Ekblad či Price. Ale prakticky každý, kdo se později stane hvězdou, se objevuje i v Evropě v mládí.

Poznat je není jednoduché

Základem je hráče poznat. Opravdu není jednoduché zareagovat kupříkladu v zimě, kdy mají všichni kulichy a vyřítí se ve dvaceti lidech. Naprosto zásadní je si vybrat postup akce a hráče rozpoznat.

K tomu slouží tzv. „hlavy“: obličeje, které si musíte vytisknout, aby člověk šel najisto.

Přečtěte si také: Jágr bude v Utkání hvězd NHL jako sám český voják v poli, moc se mu ale nechce. Ovečkin účast odpískal

Podpis nesmí zmizet

Důležitou součástí je výbava. Kvalitní čtvrtka, fotka a hlavně fix či tužka. Není nic horšího, než když se vám podepíše Sidney Crosby a ono to zmizí. Dnes jsou karty lesklé, občas třeba zaprší, některý hráč bere tužku méně do ruky a na fix netlačí.

A vezměte si, že stojíte pět hodin u hotelu, někdy i víc, vyjde Crosby, podepíše se vám a vinou špatné přípravy nemáte nic. A že se to stalo během světového šampionátu nejednomu jedinci.

Velmi důležité je také dát sbírce nějaký smysl a nemít to v krabici. Já preferuji papír A4, na kterém je obličej hráče, fotka či kartička ze hry a rámeček v barvách NHL, ve kterém je podpis.

podpisy fedorov

Zajímavé příběhy, bizarní situace

Je to náročné na pečlivost, skladování a i časově to není úplně jednoduché. Ještě nyní nemám zdaleka zkompletované jarní mistrovství světa.

Sbírání nabízí i velmi zajímavé příhody, bizarní situace a o hráčích se můžete dozvědět i daleko víc, než jen jak to umějí s pukem.

Ale o tom zase někdy příště.

Přečtěte si taky: HOMOLKOVY zámořské objevy: Král Anže je skutečným králem!

Jan Homolka Autor článku
Jan Homolka
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru