Ke zlatu chyběly milimetry! Eva Samková na X Games skončila druhá

V pátek byla Eva Samková nejrychlejší v kvalifikaci, v neděli hladce postoupila do finále z prvního místa.

O vítězství bojovala do poslední chvíle jak s americkou závodnicí, tak s počasím. Husté sněžení a hluboký sníh totiž způsobily mnohem pomalejší trať, než by si závodnice přály.

[blog_program_info id=“6152956″]

Nepomohl jí nakonec ani knírek v národních barvách, ani start z pravé strany, která se jevila jako nejrychlejší. V zavřené pravotočivé zatáčce se nechala příliš vynést a závěrečný finiš už nestačil. Zlatou medaili brala Evina největší rivalka, Lindsey Jacobellisová. Bylo to její neuvěřitelné desáté vítězství na X Games!

Čekání na evropskou vítězku této disciplíny na X Games se tedy opět o něco prodlužuje.

Snad to vyjde za rok

„S druhým místem jsem spokojená. Loni jsem tady upadla, takže je to mnohem lepší. Cítila jsem se dobře hlavně z jezdeckého hlediska. Rozjezdila jsem se a konečně jsem si věřila. Snad v této náladě budu pokračovat i do dalších svěťáků,“ řekl krátce po závodě Eva Samková.

„Ještě před měsícem jsme si mysleli, že celou sezonu nepojede. Chybělo jen trošku, aby vyhrála Evka. Lindsey se na startu klepala a byla nervózní. Chyběl kousíček, aby ty slzy byly u ní. Je to pro nás motivace do dalšího roku, abychom Amíkům ukázali, že Češi to umějí líp než oni,“ dodal trenér Marek Jelínek.

K prvenství Evě skutečně chyběly milimetry. Takhle těsné to bylo!

„Lindsey Jacobellisová vyhrává zlato v ženském snowboardcrossu. Její desátá zlatá medaile, kterou vyrovnává Tuckera Hibberta s nejvíce prvenstvími ze zimních X Games.“

Přečtěte si také: Senzace na X Games: Slopestyle ovládla 13letá Estonka, která nesmí jezdit světový pohár!

Foto: Facebook X Games
(kl)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru