Chelsea posílil Pato. Co v něm zůstalo z působení v AC Milán a proč přichází jen na hostování?

Hráč brazilských Corinthians Alexandre Pato bude do konce června hájit barvy Blues, kde by měl nahradit Falcaa, který se nedokázal na ostrovech vůbec prosadit.

„S potěšením oznamujeme podpis hostování Alexandra Pata.“

Jsem z podpisu v Chelsea velmi šťastný, je to pro mě jako sen. Těším se na nové spoluhráče, děkuji Chelsea za podporu a doufám, že tuhle víru fanouškům i klubu splatím.

Alexandre Pato

Proč jen hostování?

Dlouho se v lednu hovořilo o tom, že Pato do Chelsea přestoupí. Nakonec ale přichází jen na hostování. „Není to pro nás riskantní, právě proto, že přichází na hostování, abychom mohli zjistit, jestli se dokáže přizpůsobit,“ řekl manažer Chelsea Guus Hiddink.

Patovi by navíc po sezoně měla v Brazílii vypršet smlouva, a pokud se na Stamford Bridge osvědčí, mohl by v létě přijít zadarmo.

V útoku bude Pato hlavní konkurencí Diegu Costovi, který je však aktuálně ve skvělé formě.

Pedro hraje spíše v záloze, mladíci Kenedy a Bamford na příležitost čekají a Loïc Rémy, který nastupuje jen sporadicky, by mohl ještě do pondělní uzávěrky přestupů odejít.

Přečtěte si také: Proč už Chelsea nechce v lednu nakupovat? 5 přestupů z dřívějška, které ji varovaly. Kdo byl nejhorší?

Chelsea zatím i přes mizerné postavení v tabulce žádného hráče v lednu nekoupila. Tragickou podzimní formu zvedá nový kouč Hiddink, pod nímž Chelsea ještě neprohrála a zatím do složení týmu příliš nezasahuje – jediným výrazným přestupem (a manažerským majstrštykem) byl odchod Ramirese do Číny za neskutečných 33 milionů liber.

Naváže na AC Milán?

Pato v posledních letech neprožíval nejšťastnější období. Vypadl z brazilské reprezentace a jeho kariéra měla spíše sestupnou tendenci.

Jméno si udělal během 5letého angažmá v AC Milán, kde ihned po příchodu zářil, pak ale zdravotní problémy jeho kariéru přibrzdily. Jeho talent je ale nesporný – takhle ve 20 letech zničil obranu Realu Madrid:

A takhle si již po dvaceti sekundách od výkopu poradil s defenzivou Barcelony:

Tady jsou nejlepší góly Pata v AC Milán:

[fve] https://youtu.be/9Wlw7Nfm1Jw[/fve]

Uvidíme, jestli Chelsea dokáže znovu nastartovat jeho kariéru. V případě úspěchu by to mohla být výhra pro obě strany.

[blog_poll_start][poll id=“70″][blog_poll_end]

Foto: realsport101.com
(tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru