Psycho se vrací! Legenda Pearce (53) pomůže nejhoršímu týmu v zemi. Proč musí zaplatit 5 liber?

Stuart Pearce, přezdívaný Psycho, je legendou anglického fotbalu. Kariéru ukončil v roce 2002 a jako manažer pak vedl Nottingham, Manchester City a anglickou reprezentaci do 21 let. Předtím hrál za Coventry, Nottingham, Newcastle, West Ham a Manchester City.

Za Anglii nastoupil k 78 zápasům a vstřelil 5 gólů. Byl členem reprezentačního výběru na MS 1990, kde Angličané vypadli po penaltovém rozstřelu s Němci a právě Pearce byl jedním z neúspěšných exekutorů. Když o šest let později na domácím Euru penaltu naopak proměnil, obletěla jeho emotivní radost celý svět!

[fve]https://youtu.be/E0OCRrvMBpA[/fve]

Teď se Psycho vrací na trávník. Defenzivní veterán navíc nevypomůže jen tak ledajakému týmu, vybral si totiž ten „nejhorší klub z celé Anglie“.

Posuďte sami – Longford AFC, valčící v nižších soutěžích, letos prohrál všech 18 zápasů. Za více než 1 600 minut navíc vstřelil jedinou branku, obdržel jich ale rovnou 179! Pro Pearce to tak bude jistě ohromná výzva.

Nad jeho příchodem se rozplývá i manažer klubu Nick Dawe.

Před rokem se na náš zápas přišel podívat leda tak jeden chlap se psem, teď díky Pearcovi zajímáme stovky lidí.

 I tak ale slavného obránce nečekají žádné speciální výsady, jak Dawe poznamenal, i on bude muset platit členský poplatek 5 liber za každý odehraný zápas.

Pomůže anglická legenda jedné z nejděravějších obran na ostrovech?

Foto: camporetro.com
(jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru