Kerberová šokovala Serenu! Které legendární hráčce se senzační výhrou vyrovnala?

„Kerberová to dokázala!“

Podceňovaná Angelique Kerberová slaví životní úspěch. Do finále se probojovala jako sedmá nasazená přes další překvapení turnaje, Britku Johannu Kontaovou. To Williamsová v semifinále hladce zdolala Polku Radwańskou 6:0 a 6:4.

Serena Williamsová již v Melbourne vyhrála šestkrát, sedmá účast ve finále jí však přinesla zklamání.

[blog_program_info id=“6140412″]

„Gem, set, mač. Angelique Kerberová sesadila obhájkyni a světovou jedničku 6:4, 3:6 a 6:4!“

Serena Williamsová neprohrává grandslamová finále moc často, stalo se jí to jen pětkrát v životě – před Kerberovou to dokázaly Samantha Stosurová na US Open 2011, dvakrát její sestra Venus Williamsová (Wimbledon 2008 a US Open 2001) a Maria Šarapovová ve Wimbledonu 2004.

Od Williamsové se dočkala Kerberová ihned gratulace. „Gratuluji, Angie, byla jsi nejlepší hráčkou turnaje. Opravdu doufám, že si tenhle moment teď užíváš, protože si to plně zasloužíš.“

„Sen se stal skutečností!“

Poslední hráčkou, která dokázala Australian Open vyhrát jako sedmá nasazená, byla právě Serena Williamsová v roce 2005. A poslední Němkou s trofejí z Melbourne (1994) i poslední německou grandslamovou vítězkou (French Open 1999) je legendární Steffi Grafová. Kerberová je také první levačkou od roku 1996, která v Austrálii zvítězila.

Foto: Reuters
(tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru