Tak určitě Ondřeje NOVOTNÉHO: Bank je „malé pivo“, ale je z něj cítit obří vnitřní síla

Jeho bilance je neuvěřitelná. Během 16 let kariéry byl na 4 olympiádách a 8 mistrovstvích světa. Neznám dokonale lyžařské statistiky, ale myslím, že tenhle klub nebude nijak velký.

To, co mě na něm při našem setkání fascinovalo, byla jakási vnitřní síla, která z něj jde. Ondřej je docela malé pivo (cca 175 cm), ale jeho přátelský a otevřený způsob jednání, kterým vás okamžitě vtáhne do hry, je opravdu jedinečný.

[blog_program_info id=“6124775″]

Na spoustu otázek se nedostalo

Připravoval jsem se na něj dlouho a bohužel jsme nestihli probrat dobrou polovinu otázek. Jeho odpovědi byly dlouhé, ale zábavné a především poctivé.

Mrzí mě, že jsem se nedostal k některým zajímavým tématům, ale i tak jsem na tenhle rozhovor pyšný.

Novotný Ondřej Bank Novotný Ondřej Bank Novotný Ondřej Bank

Těšil jsem se, že pozvání přijde v momentu, kdy bude mít po Wengenu a Kitzbühelu úspěchy. Nepovedlo se a zařadil jsem se do dlouhé fronty novinářů, kteří s ním mluvili v době zranění.

Proč Albert?

Nedokážu z jeho poslední odpovědi odhadnout, jestli letos končí, nebo ne. Ale vím, že bych mu ten jeden úspěch, o který letos tolik stál, moc přál.

P.S.: Na jednu bonusovou otázku vám můžu přinést odpověď alespoň tady. Po natáčení jsem ještě vyzvídal, jestli jméno syna (Albert) souvisí s legendou lyžování Alberto Tombou. Odpověď zněla, že inspirací mu byl jiný Albert, a to Einstein. Ondra o něm viděl dokument a zaujal ho natolik, že měl jasno. A to, že i Tomba byl Alberto, nijak neublížilo…

Přečtěte si také: Tak určitě Ondřeje NOVOTNÉHO: Jiří Procházka je sportovec, kterého chceš znát a sledovat

Ondřej Novotný Autor článku
Ondřej Novotný
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru