Do Polska na nákupy? Kdepak! Čeští fotbalisté tam jezdí vydělávat. TOP 5 borců v Ekstraklase!

Na omylu jsou ti, kteří si myslí, že polská liga láká jen druhořadé české fotbalisty. Kamil Vacek díky ní nahlédl do nároďáku, teď budou v Ekstraklase zkoušet štěstí také další dva hráči širšího reprezentačního kádru – Zdeněk Ondrášek a Adam Hloušek.

Jakých 5 největších českých hvězd letos na jaře uvidíme na polských pažitech?

Kamil Vacek (Piast Gliwice)

Italská štace v Chievu Verona Kamilu Vackovi vůbec nevyšla, návrat do Sparty byl ale možná ještě horší. Trenéři s ním nepočítali, a tak se po promarněném roce a půl vydal k polskému outsiderovi Piast Gliwice.

kamil vacek

Týmu mnozí předpovídali sestup, jenže právě tam začala Vackova fotbalová pohádka – v klubu, který vede Radoslav Látal, se stal brzy klíčovou postavou a táhne jej za senzačním titulem. Piast Gliwice má v čele Ekstraklasy momentálně pětibodový náskok!

Michal Papadopoulos (Zaglebie Lubin)

„Ten tank chci!“ prohlásil před více než desetiletím manažer Arsenalu Arséne Wenger na adresu českého forvarda. Jenže Papadopoulosovi to v Anglii nevyšlo a tápal poté i doma. Dlouhodobě se neprosadil v Německu, v Holandsku ani v Rusku.

Michal Papadopulos

Už se zdálo, že jeho kariéra pomalu uhasne, jenže v Polsku se Papadopoulos rozstřílel. V první sezóně dal za Zaglebie Lubin 12 branek, v té probíhající jich má na kontě už 7.

Martin Nešpor (Piast Gliwice)

Ani Martin Nešpor se ve Spartě neprosadil, i když spíše vinou zranění. Stejně jako Vacek se vydal do Polska a také září, na podzim dal už 8 branek a společně se Slovákem Erikem Jendřiškem je 5. nejlepším střelcem ligy. Vystřílí Gliwicím titul?

Martin Nešpor

 Zdeněk Ondrášek (Wisla Krakow)

Sedmadvacetiletý forvard se do paměti fanoušků nejvíce zapsal díky angažmá v norském Tromsö, kde se hned v premiérové sezóně stal nejlepším střelcem soutěže. Po 4 letech v Norsku se teď obr z Českých Budějovic vydává hledat novou výzvu. Zájem o něj měla údajně i Slavia, on dal ale přednost Wisle Krakow. Té se momentálně však příliš nedaří, zatím je 10. a dělí ji pouhé 2 body od sestupu.

Zdeněk Ondrášek

Adam Hloušek (Legia Varšava)

Bývalý hráč Stuttgartu či Norimberku je jistě nejzvučnější českou stopou v Polsku. Ambiciózní Legia jej přivedla za 13,5 milionu korun a Hloušek by jí měl pomoci ke 4. titulu v řadě. I on by mohl z angažmá vytěžit hodně – v případě dobré formy by nemusel být bez šance při nominaci na blížící se EURO. Využije Hloušek svou šanci?

Adam Hloušek

Přenosy z Polské Ekstraklasy můžete prostřednictvím O2 TV sledovat na stanicích Eurosport 1 a Eurosport 2!

Foto: Facebook Piast Gliwice, zaglebie.com, przegladsportowy.pl, wisla.krakow.pl, legia.sport.pl, Facebook Adam Hloušek
(jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru