Liverpool Jiřího ŠPIČÁKA: Kupte Kloppovi, koho chce!

O víkendu na sebe veškerou pozornost strhla ofenzivní liverpoolská smršť v čele s Robertem Firminem (jehož liverpoolští fanoušci brzo po přestupu překřtili na Bobbyho) a střídajícím Adamem Lallanou, kteří dali vzpomenout na doby, kdy Luis Suárez proti Norwichi pravidelně střílel tři nebo čtyři góly.

[blog_program_info id=“6115758″]

Roberto Firmino

V úterý zase fanoušci na Anfieldu, kteří uposlechli výzvu Jürgena Kloppa a připravili atmosféru bezmála sedmdesátkového střihu, pozorovali zdánlivě nekončící lopocení ve znamení pokažených přihrávek, nesmyslných střel zpoza vápna a zmatků v obraně i útoku.

[blog_program_info id=“6123813″]

Přečtěte si také: A zase ten Liverpool! Martin Škrtel při oslavě málem zboural Anfield Road

Může za to Klopp

Oba dva zápasy spojuje jenom jedno – vyhrálo se (respektive postoupilo). A co je nejdůležitější – málokdo z fanoušků si připustil, že by se třeba vyhrát nemuselo.

Taková víra ve vítězství, ať už zasloužené, ztěžka ukopané nebo více či méně náhodné, nebyla na Anfieldu snad od sezony 2008/2009, kdy nejlepší liverpoolské mužstvo v historii Premier League pod vedením Rafaela Beníteze kráčelo k titulu v nesmírně vyrovnané a silné lize.

Je jasné, že za tuhle víru může Jürgen Klopp – člověk, který je schopný se z běsnícího démona (4:4) během deseti vteřin proměnit v nezvladatelného fanouška vlastního týmu (4:5) a nechat si rozbít brýle v chumlu hráčů.

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=jhSFeFR0d3c[/fve]

V Newcastlu jim bude líp

Problémy ale zůstávají pořád stejné – Alberto Moreno dvojitým penaltovým zákrokem proti Norwichi ukázal, jak nesmyslně se může chovat dospělý hráč, a Lucas Leiva bohužel znovu potvrdil, že dokáže podat výborný výkon jenom proti přímočaře hrajícím týmům.

Minimálně polovina mužstva, která bude na odstřel, už se pomalu rýsuje: těžko očekávat, že Moreno, Lucas, Milner nebo Mignolet někdy v budoucnu ukážou výrazně lepší výkony, než kterými se prezentují už několik let. V Newcastlu nebo West Hamu jim bude líp.

Přečtěte si také: Do finále s kaňkou! Manchesteru City pomohl do finále ZÁŘEZ jako Brno!

Neudusme Kloppa

To nejdůležitější, tedy jestli dokáže Liverpool konečně uspět na přestupovém trhu, už se ale dost možná ukáže ještě v tomto přestupovém okně.

Superstřelec Šachtaru Doněck Alex Teixeira, o kterého Liverpool usiluje, sám projevil zájem přestoupit za Kloppem (a není pochyb, že Klopp hraje v jeho rozhodnutí výraznou roli). Na Liverpoolu teď je, jestli vyplatí Šachtaru požadovanou částku, nebo se bude handrkovat o tři nebo čtyři miliony navíc.

Tak jako v případě zpackaných přestupů Williana, Henricha Mchitarjana nebo Alexise Sáncheze.

alexis Sanchez

Z dosavadního průběhu sezony je totiž jasné, že Klopp dokáže hodně, ale nedostatek kvalitních hráčů může postupem času otrávit i jeho. Nerad bych se dožil doby, kdy budeme vzpomínat na to, jak jsme jednoho z nejlepších manažerů své doby udusili Milnerem a Lucasem.

Foto: Reuters
Jiří Špičák Autor článku
Jiří Špičák
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru