Tottenham Jiřího HOŠKA: Kouzelník Alli a povedených 8 dní se třemi výhrami

Dotyk kouzelníka Alliho

Vyrovnané zápasy v Premier League, a náš duel v Selhurst Parku právě takovým byl, rozhodují buď individuální hrubice, nebo právě okamžiky, jejichž realizace zůstává obyčejným smrtelníkům odepřena.

Zpracování Eriksenovy hlavičky, přehození beka, otočka o 180 stupňů a lahůdkový volej v podání Dele Alliho připomínaly dotyk kouzelníkovy hůlky.

I lidé pohybující se v anglickém fotbale, kteří nemají Spurs dvakrát v lásce, svorně přiznali, že Alliho gól je bez diskuze kandidátem na gól roku. Ani Mauricio Pochettino neodolal, a sáhl si u postranní čáry do chumlu slavících hráčů nadšeně na Deleho kudrnatou kštici.

dele alli

Týmový duch je cítit

Bylo to vážně povedených 8 dní, které přinesly 3 vítězství; Poch (Mauricio Pochettino, pozn. red.) poslal ve středu v opakovaném zápase 3. kola FA Cupu v Leicesteru na hřiště obměněnou, leč nikoli oslabenou sestavu, která s Liškami dost přesvědčivě zametla.

„Obětování“ FA Cupu, jehož se obávali někteří fandové, se tedy nekonalo. Poslední dny a týdny přinesly velmi pozitivní zjištění, že máme kromě dvojice Rose – Davies na levém beku na výběr taky na pravé straně obrany, kde Kieran Trippier začal Kylu Walkerovi slušně konkurovat.

I úspěšné otestování Rakušana Wimmera na stoperu je posun. Možnost rotovat hráče na několika pozicích je velkou změnou oproti druhé půlce loňské sezony, kdy si příznivci Spurs (mě nevyjímaje…) někdy trochu zoufali, že Pochettino sestavou skoro vůbec nemíchá. Teď to vypadá, že konkurence na některých postech přispívá ke zdravému duchu v týmu, který je cítit na míle daleko.

pochettino

Brutálně vyrovnaný zápas

Zápas s Crystal Palace byl brutálně vyrovnaný a upřímně řečeno, mohli jsme ho docela dobře prohrát. Llorisův skvostný zákrok, Alderweireldův blok i 2 břevna udržely v klíčových chvílích druhé půle remízový stav.

A pak přišla už zmiňovaná Alliho genialita… Byla zase radost sledovat, jak jsme 90 minut hráli na vítězství a kolik šancí a nadějných situací kolem soupeřovy brány jsme si dokázali vytvořit.

Mimochodem, v posledních 3 ligových zápasech jsme měli 71 střeleckých pokusů. Druhé Man City v téhle statistice zaostává o plných 16 střel.

Ve hře o titul 4 týmy

V kombinaci s dalšími výsledky přineslo naše vítězství docela utěšený pohled na tabulku. Mezi Tottenhamem a 5. místem se rozevřela pětibodová mezera. Navíc na Arsenal a City ztrácíme jen 2 body.

Dokonce samotného Thierryho Henryho přivedla forma Spurs a vývoj bláznivé sezony k myšlence, že souboj o titul je už jen záležitostí 4 týmů.  

Henry přiznal, že si nikdy nemyslel, že něco takového na adresu mistrovských ambicí Tottenhamu někdy vypustí z úst. Čte se to docela pěkně…

Přečtěte si taky: Gólová nádhera z dílny Tottenhamu. Vystřelil si Dele Alli nominaci na EURO?

[blog_poll_start][poll id=“64″][blog_poll_end]

[blog_program_info id=“6096753″]

Foto: Reuters
Jiří Hošek Autor článku
Jiří Hošek
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru