United Dana HAJNÉHO: Attack, attack, attack! A tak je čas tohle trápení skončit, Ludvíku

Po „naší“ další víkendové ostudě (ano, znovu jsme vystřelili jen jednou na bránu) se doufám v následujících dnech, kdy musí přijít radikální změny, na Old Trafford nudit nebudeme.

Je čas udělat tolik vymodlené rozhodnutí. Vy všichni, kdo fandíte „Red Devils“, jistě víte jaké…

Přehlídka nefotbalovosti

Jako by to byla daň za všechny ty roky vítězství, zisku trofejí a přímočarého a vskutku atraktivního fotbalu. Být fanouškem Manchesteru United v této době s sebou přináší několik úkonů, na které rozhodně nejsme z minulosti zvyklí.

louis van gaal

Například podrobné nastudování kanalizační sítě (to abychom se mohli bez posměšků na svoji osobu pohybovat) či blokace některých telefonních čísel (samozřejmě se jedná o kamarády, kteří fandí konkurenčním anglickým celkům a po mnoha letech se ozývají s pravidelně se opakující a rádoby vtipnou otázkou: „Hele, nevíš, jak o víkendu hráli United?“).

Sakra! Samozřejmě, že vím. Vždyť se na tu obrovskou přehlídku nefotbalovosti bez špetky emoce či vzrušení koukám týden co týden. Jednu takovou „lahůdku“ jsem si dokonce v listopadu na Old Trafford dopřál osobně, když jsem grandiózní utkání Ligy mistrů s PSV Eindhoven prozíval na sedačce kousek od plochy. Výsledek? Není těžké uhádnout. 0:0!

„Odejdu ve chvíli, kdy budu cítit, že jsem ztratil podporu fanoušků, kteří jsou v Manchesteru úžasní,“ svěřil se po jednom za dalších špatných zápasů trenér Louis van Gaal. Už tehdy v listopadu jsem okolo sebe vnímal velmi nespokojené hlasy místních „držáků“, kteří zažili i začátek Sira Alexe Fergusona.

louis van gaal

Po víkendové prohře se Southamptonem musí tento v minulosti bez debat úspěšný trenér už čekat na letadlo z Anglie domů. Old Trafford ho vybučel, vypískal, prostě mu „naložil“ co se do něj vešlo. Bohužel pro něj po právu.

„Attack! Attack! Attack, attack, attack!“ Nejčastější pokřik posledních dní, kdy se fanoušci snaží vyburcovat tým do ofenzivních akcí, je už činem zoufalství.

Možná si říkáte, že jsem moc negativní. Tak co mi pak povíte na tohle:

Poločasové stavy posledních 11 domácích zápasů Manchesteru United.

https://twitter.com/TrollFootball/status/690925914624909313

Ano, všechny ty první poločasy i zápasy jsem viděl!

V Liverpoolu se aspoň nenudí

Poměrně dlouho jsem Louise van Gaala omlouval. Převzal tým, od kterého se čekají velké věci, ale který už po konci Sira Alexe Fergusona a epizodě Davida Moyese na titul prostě nemá. Odešla naprosto výjimečná generace hráčů, doplnění kádru ještě v posledním období legendárního Skota výrazně pokulhávalo. Ale tohle vážně ne!

Když vidím juchajícího manažera konkurenčního Liverpoolu Jürgena Kloppa, tak trochu té „chásce“ závidím. Výsledky téměř nemají, stále zůstávají blíže spíše středu tabulky než jejímu popředí, ale rozhodně se s brýlatým sympaťákem nenudí.

liverpool radost

Daleká cesta vede k místům, kde jsme se ještě nedávno nacházeli. Za sebe jen doufám, že po konci LVG, který dnes či za několik dnů možná týdnů tak jako tak nastane, se alespoň párkrát za zápas dočkám toho, že si řeknu: Bože, to byla ale fantastická fotbalová akce!

PS: Že prý k nám míří Mourinho. No, nejsem si jistý, že vyměnit nizozemskou Karosu za tu portugalskou je ten správný krok.

[blog_poll_start][poll id=“19″][blog_poll_end]

Přečtěte si taky: Odejde Louis van Gaal z United? Fanoušci chtějí Mourinha, ten na Old Trafford poslal dopis!

Foto: Reuters
Daniel Hajný Autor článku
Daniel Hajný
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru