José Mourinho jako komiksový hrdina! Projděte si jeho strastiplnou cesta od titulu až k vyhazovu

Miláček s trofejí

V květnu loňského roku byl José Mourinho ještě miláčkem západního Londýna. Chelsea získala titul a ostatní trenéři mohli puknout závistí.

Jak se později ukázalo, ranou pro trenéra ale i pro celý tým byl přestup brankářské jedničky Petra Čecha do Arsenalu.

Do svých rukou se trenér rozhodl vzít mimo fyzické kondice svěřenců i jejich zdravotní stav. Za „léčbu“ Edena Hazarda na hřišti vyhodil Mourinho týmovou lékařku Evu Carneiro.

Chelsea se v Premier League moc nedařilo, Mou ale dělal, co mohl, aby tým vylepšil. Manchesteru United vyfoukl posilu jménem Pedro.

Hned v prvním zápase za Chelsea Pedro válel a od trenéra slyšel jednu pochvalu za druhou. The Blues mají svého vlastního „Skoromaradonu“.

Po prohře s Crystal Palace už Mourinho začal ztrácet nervy.

Navíc Mourinhovy neustálé stížnosti na rozhodčí vedly k tomu, že dostal zákaz vstupu na stadion. Ne že by to jeho svěřencům snad nějak vadilo.

Série mizerných výsledků Chelsea však pokračovala a Roman Abramovič už si na Mourinha začal brousit zuby. Vyhazov už pomalu ťukal Josému na dveře.

Výsledky Chelsea se ale pořád nezlepšovaly. A tak kritika létala ze všech stran.

José sahal po zoufalých řešeních a do zápasu proti Spurs nepostavil Diega Costu. Ten to však přes srdce nepřenesl a po trenérovi mrštil rozlišovacím dresem.

A když Chelsea prohrála i domácí zápas proti outsiderovi tabulky z Bournemouthu, Mourinha už v pozici trenéra držela snad jen dobrá vůle.

A ve čtvrtek 17. prosince 2015 už definitivně došlo Mourinhovi veškeré štěstí. Podruhé v historii Roman Abramovič vykopnul portugalského kouče.

Jedno ale dodnes není jisté. Jaký bude Mourinhův příští trenérský cíl?

Manchester United?

Přečtěte si taky: Červená karta a gólový pozdrav od Diega Costy. Arsenal s Chelsea padl 0:1

[blog_program_info id=“6096754″]

Foto: Reuters, Twitter
(bar)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru