Nový kouč Swansea zlomil prokletí, Labutě vylovily v Evertonu tři body

Everton – Swansea 1:2

Everton je remízovým králem letošní sezony, k 11 nerozhodným výsledkům by ale po prvním poločase kouč Roberto Martínez rozhodně rád přidal dvanáctý. Trnem v patě mu však je defenziva, inkasovaných 34 branek je na tak ambiciózní mužstvo prostě moc.

[blog_program_info id=“6086738″]

Již v 17. minutě americký gólman Tim Howard po špatné přihrávce Stonese srazil při odkopu ve vápně Ayewa a bombou do šibenice nařízený pokutový kop s přehledem proměnil Gylfi Sigurðsson.

O deset minut později ale už bylo vyrovnáno, míč od kapitána Toffees Garetha Barryho si po rohu do vlastní sítě srazil Cork.

Teč však pomohla i na druhé straně Labutím, Ayewova rána za přispění nešťastníka Stonese skončila ve 34. minutě až v Howardově síti.

https://twitter.com/138dotcom/status/691261439034654720

Domácí hráči i fanoušci dvakrát volali po penaltě, po nastřelené ruce Taylora se desítka skutečně pískat měla. Rozhodčí však pouštěl na obou stranách, před vápnem Toffees zase upřel zajímavý přímý kop po faulu na Sigurðssona.

Úporná labutí defenziva

Ve druhé půli byli modří aktivnější, ale obrana Swansea v čele s výborným kapitánem Williamsem si produktivní útok Evertonu pohlídala, Lukaku se neprosadil.

Everton se ani nepokoušel o střely z dálky, snažil se míč do brány prostě dotlačit, na výborné centry Deulofeua (v sezoně má nejvíce asistencí z Evertonu) si však nikdo nenabíhal.

Nový kouč Labutí Guidolin poté naordinoval klasické italské catenaccio, poslal do hry třetího stopera a v útoku zůstal osamocený Ayew.

swansea Guidolin

Včera v Norwichi se v nastavení děly divy, ale ani 4 nastavené minuty hráčům v modrém dresu nepomohly – posledním kopem zápasu Coleman neuvěřitelně přestřelil metr před brankovou čarou!

https://twitter.com/Mourinholic/status/691280751439056899

Přečtěte si taky: Těžký den pro Manchester a nádhera Dele Alliho. Premier League znovu vede Leicester

[blog_program_info id=“6086738″]

Foto: Reuters
(tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru