NFL Jindřicha RAJCHLA: Brady vs. Manning – poslední souboj titánů

[blog_program_info id=“6087390″]

Americký sen

Duel Denveru a New England, jenž bude pozorně sledovat celá Amerika a všichni fanoušci NFL po celé zeměkouli, už snad ani nemůže být američtější.

Na jedné straně Peyton Manning – muž, jenž byl už od univerzity považován za největší talent své generace, do NFL vstupoval jako jednoznačná jednička draftu a lídr svého budoucího týmu.

peyton manning

Na straně druhé Tom Brady – jenž do NFL vstupoval jako nenápadný chlapec z University of Michigan a jehož si New England Patriots vybrali až jako 199. v pořadí s tím, že jeho úlohou bude především sedět na střídačce a krýt záda jejich tehdejšímu qaurterbackovi Drew Bledsoeovi.

tom brady

Bledsoe se ale záhy zranil a Tom Brady od té doby už na hřiště nikdy nikoho jiného nepustil (s výjimkou záskoku Matta Cassella v době Bradyho zranění).

K tomu si za manželku pořídil patrně nejkrásnější ženu světa, jež v modelingu a reklamě vydělá víc než Tom na hřišti, Giselle Bündchen, a stal se tak zosobněním onoho amerického snu o cestě chudého chlapce až na královský trůn.

brady

Kdo je lepší?

Oba dva hráči rovněž disponují početným zástupem fanoušků, kteří mají vždy po ruce argument, proč je jeden lepší než ten druhý.

Pro Peytona hovoří celá řada individuálních rekordů NFL (nejvíce yardů a touchdownů za kariéru, nejvíce yardů a touchdownů v sezóně, 5x titul MVP atd.), pro Bradyho zase počet prstenů za vítězství v Super Bowlu.

Zatímco „Tom Terrific“ má na svém kontě již čtyři, Peyton se může chlubit pouze jediným.

Pán Prstenů

Favoritem nedělního souboje jsou určitě Bradyho Patriots. Po návratu klíčových hráčů do sestavy jsou Pats znovu ve své vrcholné formě. Oproti tomu Peyton Manning neodehrál téměř polovinu sezony a jeho ruka už zdaleka není tak pevná a přesná jako dřív. Doslova to vypadá, jako by mu ve 39 letech došel benzín v jeho nádrži.

peyton manning

Na druhou stranu si je velmi dobře vědom, že tohle je jeho poslední šance na zisk vytouženého druhého titulu a že už je jen dva krůčky od toho, aby završil svoji veleúspěšnou kariéru nejlepším možným způsobem.

S tím se ale Brady určitě nebude chtít smířit – ostatně představa toho, že už za 14 dní může mít na každém prstu své zlaté ruky jeden prsten, mu zní také určitě nesmírně lákavě.

tom brady

Definitivně by totiž podtrhl svou přezdívku Pán Prstenů a Peter Jackson by jej klidně mohl obsadit do pokračování své veleúspěšné filmové série. Ostatně, zkušenosti se stříbrným plátnem už Tom také nějaké má – naposledy jste jej mohli vidět v oblíbené komedii Ted 2.

Poslední klání velikánů

Tenhle duel si prostě nemůže žádný fanoušek amerického fotbalu nechat ujít.

Nevidět jej by bylo pro něj to samé, jako kdybyste se 17 let dívali na svůj oblíbený seriál a nechali si ujít jeho závěrečný díl. Sice se nelze ubránit pocitu nostalgie, že tohle klání dvou velikánů svého sportu již nikdy v budoucnu neuvidíme, ale o to více je třeba si jej užít. Brady vs. Manning – v neděli v Denveru, ještě jednou a naposledy.

NFL: Finalisti ze Seattlu jsou venku, nepomohl jim ani výtečný comeback!

[blog_program_info id=“6087390″]

Foto: Reuters, betches.com
Jindřich Rajchl Autor článku
Jindřich Rajchl
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru