Červená karta a gólový pozdrav od Diega Costy. Arsenal s Chelsea padl 0:1

[blog_program_info id=“6086739″]

Arsenal – Chelsea 0:1

Do sestavy Chelsea se po zranění holeně vrátil Diego Costa – už po pár minutách dokázal k nelibosti fans Arsenalu svou důležitost. Na podzim byl po incidentu s ním vyloučen Gabriel a i dnes hrál Španěl hlavní roli.

Arsenal bránil střed hřiště velmi netakticky, tudíž mohla v 18. minutě přijít Willianova kolmice na Costu a Mertesackerův skluz přišel pozdě. Costa je sice vyhlášený letec a kontakt nebyl nijak výrazný, ale německý stoper byl vyloučen po právu.

Sudí Clattenburg si to dlouho promýšlel, nakonec vytáhl červenou. Arséne Wenger se rozčiloval marně, ale musel do hry poslat právě Gabriela, podzimního hříšníka. Ze hry šel po 20 minutách překvapivě hrotový útočník Giroud.

wenger

Rozhodující trefa

A vedení na sebe nenechalo dlouho čekat – Costovi to pod Hiddinkem pálí. Španělský forvard předskočil oba stopery, dostal příliš mnoho prostoru a na malém vápně usměrnil Ivanovičův centr za Čechova záda – šestý gól v šesti zápasech pod Hiddinkem.

diego costa

Těsně před poločasem si Costa přihrávku Williana prohodil do vápna a zkoušel překvapit Čecha na přední tyči, ale český gólman byl připraven. Následný roh trefil a hlavičku Ivanoviče vyhlavičkoval u tyče stojící Monreal!

Na Costu se při každém doteku bučelo, ale bylo na něm vidět, že hraje s chutí.

V poslední minutě se opět potvrdilo, že Arsenalu schází hroťák, ve velké šanci namísto rybičky volil Flamini kung-fu kop.

https://twitter.com/BPL_Vine/status/691301711605010433

Tlak Arsenalu ke gólu nevedl

Ve druhé půli série tří rohů Chelsea po sobě nic nepřinesla, následný průnik Fábregase zaváněl penaltou, ale pískáno nebylo.

Chelsea se uchýlila spíše k udržování skóre, zoufalý tlak Arsenalu už vedl jen k čím dál častějším ztrátám, dvakrát se v dobré šanci zjevil střídající Remy, ale nejspíše tím byl sám překvapen a nedokázal si poradit, podobně dopadla i Willianova střela po Hazardově pobídce.

Čech si v poslední minutě nastavení dokonce vyběhl na roh, ale jeho spoluhráči ztratili míč a Chelsea dohrála nastavení chytře u rohového praporku.

petr cech

Arsenal v tabulce po 23. kole Premier League klesl na 3. místo za Leicester a Manchester City.

Přečtěte si taky: Reklama na fotbal. Liverpool vyhrál v Norwichi po infarktovém průběhu 5:4

[blog_program_info id=“6086739″]

Foto: Reuters
(tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru