Bizarní sporty: Led vás moc nebere? Zkuste PODVODNÍ HOKEJ!

Nový podvodní Jágr?

Ovšem vůbec nejdůležitějším prvkem u podvodního hokeje jsou vaše plíce, na kyslíkové bomby rovnou zapomeňte. Jestli umíte dobře hospodařit s kyslíkem, můžete se klidně stát novým podvodním Jardou Jágrem!

[fve]https://youtu.be/suIUd1aOTtQ[/fve]

Podvodní hokej vznikl ve Velké Británii v 50. letech minulého století a vymyslel ho manželský pár holdující potápění. Společně s přáteli nevěděli, co dělat v zimě, když se nedá potápět v moři. Tak skočili do bazénu a začali honit olověný disk.

A podvodní hokej spatřil světlo světa. Dnes se už většinou hraje s olověným pukem, jenž má hodně přes kilo a navíc je potažený pryží, aby puk lépe klouzal po dně.

Pravidla jsou podobná

Jinak jsou pravidla velmi podobná hokeji lednímu. Týmy jsou složené z deseti hráčů, ve vodě jich je šest a na střídačce čekají čtyři náhradníci. Normálně se vylučuje na dvě minuty nebo do konce utkání. Fauly jako hákování, držení nebo hrubost nejsou výjimkou.

[fve]https://youtu.be/kbI6LHdElLo[/fve]

A pozor, hokej pod vodou se těší především na Západě velké popularitě. Samozřejmě existuje mistrovství světa, kde k top týmům patří výběry Jižní Afriky, Austrálie, Kanady, Nizozemí nebo Velké Británie. Avšak nechybí ani evropské soutěže a prestižní Liga mistrů.

U nás patří k průkopníkům České Budějovice, kde se tomuto bizarnímu sportu věnují už takřka dvacet let a funguje zde také klub Serrasalmus České Budějovice.

[fve]https://youtu.be/CqI7yLUixH4[/fve]

Tak co, chcete na vlastní kůži zažít, když je mužstvo skutečně na dně? Pak je podvodní hokej pro vás ideální volbou!

Přečtěte si taky: Bizarní sporty: Hledáte sport, kde se nemůžete zranit? Tchoukball je tu pro vás!

Foto: uwrugby.files.wordpress.com
(ds)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru