Premier League: Arsenal vs. Chelsea skončí nerozhodně! Potvrdí se remízové kolo tak, jak tvrdí expert?

Norwich – FC Liverpool: 10 (živě O2 Sport)

Nováček soutěže má záchranářské starosti, a tak se logicky posiluje. Vedle tria Godfrey, Pinto a Jarvis podepsal v posledním týdnu dvě zajímavá jména. Z německého Wolfsburgu přichází obránce Timm Klose, z Evertonu pak útočník Steven Naismith. Šestnáctý Norwich není bez šance na dobrý výsledek, před svými příznivci totiž už pětkrát v řadě neprohrál (3-2-0). Forma Liverpoolu je ke všemu momentálně hodně rozpačitá, v Premier League nevyhrála družina kouče Jürgena Kloppa už třikrát v řadě, venku dokonce nebodovala třikrát z posledních čtyř utkání.

[blog_program_info id=“6077627″]

Crystal Palace – Tottenham: 2

Tottenham si ve středu notně zlepšil náladu, když dokázal vyhrát na půdě Leicesteru v rámci FA Cupu (2:0), londýnský klub tak navázal na dobrý výkon v lize proti Sunderlandu (4:1). Družina kouče Pochettina si zakládá na výborné defenzivě, týmu se daří v koncovce. To je optimální kombinace, která by měla zafungovat i proti trápícímu se Crystal Palace.

Leicester – Stoke: 0

Leicester v posledních týdnech výsledkově trochu polevil, body ale stále sbírá, výhry nahradily remízy. Na mužstvu se projevuje úzký kádr, tým měl i trochu smůly, když ve dvou zápasech neproměnil Mahrez pokutový kop. Proti Stoke se tato série ještě prodlouží, hosté jsou na tom v posledních týdnech herně velice dobře, naposledy byli rovnocenným soupeřem Arsenalu (0:0).

Manchester United – Southampton: 0

Manchester porazil v minulém kole šťastně Liverpool (1:0) a mohutně kritizovaný kouč van Gaal vycítil šanci, jak si naklonil fanoušky na svou stranu, a otevřeně vyhlásil, že se ještě nevzdává boje o titul. Herní projev United je přitom letos hodně mdlý, místy až nudný. Na Old Trafford přijede Southampton, který se herně zvedá, v posledních dvou duelech zaknihoval šest bodů a skóre 5:0. „Svatí“ navíc hlásí hodně zajímavou posilu, do ofenzivy přichází z QPR Charlie Austin. Southampton díky rostoucí formě získal sebevědomí a domácí Manchester potrápí.

Sunderland – Bournemouth: 0

Záchranářská bitva bude vyrovnanou záležitostí, ani jeden z týmů totiž není schopen opakovaně předvádět vyrovnané výkony. Sunderland je před svými příznivci druhý nejhorší v soutěži, Bournemouth si vede venku o něco lépe. Hosté v posledním kole vyhráli, domácí naopak vyšli naprázdno. Dělba bodů nemusí být špatnou variantou.

W.B.A. – Aston Villa: 1

Aston Villa zůstává nadále posledním týmem Premier League a na záchranu ztrácí už hodně nepříjemných devět bodů. V zimním termínu se klub nijak neposílil, naopak kádr se zúžil o pět jmen, což je až s podivem. Mužstvu se v posledních zápasech (včetně FA Cupu) začalo relativně dařit, rovněž domácí ale v úterý dokázali postoupit do dalšího kola nejstarší klubové soutěže světa po výhře na půdě Bristolu (1:0). West Bromwich má podobně jako hosté potíže v koncovce a ve vzájemném duelu patrně mnoho branek nepadne. Na druhou stranu, v posledních dvou zápasech byli fotbalisté „Baggies“ před svými příznivci stoprocentní a uspět mohou i do třetice.

Watford – Newcastle: 02

Nováček soutěže zažívá nejtěžší krizi od začátku ročníku. V pondělní dohrávce nestačil na Swansea (0:1) a nebodoval tak už počtvrté v řadě. Podobné série jsou hodně náročné především z psychického hlediska, přestože domácí jsou od sestupových příček relativně stále bezpečně daleko. Watford trápí především koncovka, ve které je tým až příliš závislý na výkonech kanonýra Ighala (14 branek), pokud se nigerijskému útočníkovi nedaří, tým obvykle prohrává. Podle formy jsou na tom hosté lépe, z posledních dvou zápasů získal klub čtyři body. Za tým už hrály obě zimní posily, Shelvey a Saivet.

West Ham – Manchester City: 0 (živě O2 Sport)

Londýnský klub minulý týden prohrál s Newcastlem (1:2) a potvrdil, že si vede lépe proti silnějším protivníkům než proti papírovým outsiderům. Nevyrovnanost výkonů pak domácí sráží až na šestou příčku Premier League. Manchester City je třetí, na první Arsenal ale ztrácí jediný bod, a tak mají hráči v každém utkání obrovskou motivaci vyhrát, na konci ročníku totiž bude důležitý každý bod. Výsledky Manchesteru na cizích hřištích ale nejsou oslnivé (jedna výhra z posledních šesti duelů) a hosté se v utkání pořádně nadřou. Překvapením by nebyla remíza.

[blog_program_info id=“6077631″]

Everton – Swansea: 1 (živě O2 Sport)

Liverpoolský celek před týdnem remizoval na hřišti Chelsea (3:3), když vyrovnávací branku inkasoval v 98. minutě, navíc z jasného ofsajdu. Celý tým, včetně kouče Martinéze, cítil křivdu, nicméně na dělbě bodů se nic nezměnilo a Everton zaknihoval jedenáctý smírný výsledek v probíhající sezóně. „ Karamelky“ jsou tak remízovým králem soutěže, což zrovna není přívlastek, kterým by se chtěl Everton pyšnit. Domácí tým by tentokrát ale mohl vyhrát, na svém hřišti přivítá sestupem ohroženou Swansea, která zejména venku výsledkově strádá (1-3-6).

[blog_program_info id=“6086738″]

Arsenal – Chelsea: 0 (živě O2 Sport)

Arsenal přivítá na Emirates Stadium v londýnském derby Chelsea a v hlavní roli by měl být opět Petr Čech. Pro českého gólmana jsou vždy zápasy proti jeho bývalému zaměstnavateli pikantní a rád by navázal na předešlé výkony, kdy udržel čisté konto. Tentokrát by se ale rád spokojil „jen“ s výhrou, která by jeho tým udržela na první příčce, na podzim totiž Arsenal svému protivníkovi podlehl (0:2). Forma fotbalistů „Blues“ je stále hodně rozpačitá, Chelsea zůstává v Premier League v dolní polovině (14. příčka). Tým pod Hiddinkem přestal prohrávat, nejčastějším výsledkem je ale remíza.

[blog_program_info id=“6086739″]

Přečtěte si taky: Balíček pro Čecha? Těsně vedle, gólman číslo 1 už sídlí jinde!

Foto: Reuters
Roman Kovařík Autor článku
Roman Kovařík
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru