Euroliga: Veselý jde s Fenerbahce do bitvy o Istanbul. Crvena zvezda hostí Malagu

Darussafaka Dogus Istanbul – Fenerbahce Istanbul

Utkání bude mít třaskavý náboj na tribunách a samozřejmě také na palubovce. Hned čtyři hráči domácích oblékali v minulosti dres žlutomodrých. Z toho Emir Preldžič a Oguz Savas patřili ke klíčovým hráčům Fenerbahce a nyní se postaví proti bývalému klubu s jasným cílem – vyhrát.

[blog_program_info id=“6068879″]

Nicméně bude to také souboj týmů z opačných pólů tabulky. Fenerbahce se nachází ve skvělé formě, v euroligové TOP 16 má zatím tři výhry a famózní jízda pokračuje i v domácí lize. Celkově z posledních dvanácti utkání utrpělo jen jednu prohru. Skvělá forma se drží také Jana Veselého, jenž patří k hlavním hvězdám výběru kouče Željka Obradoviče.

Český reprezentant je rovněž velkým oblíbencem fanoušků, ti ho dokonce vybrali do letošního utkání hvězd, když obdržel vůbec nejvíc hlasů ze všech hráčů turecké ligy.

vesely basket fenerbahce

Naopak Darussafaka Dogus Istanbul se krčí na posledním místě skupiny E, když má na svém kontě tři prohry. Podaří se konečně zlomit nevydařenou sérii a uspěje proti favorizovanému Fenerbahce?

Přečtěte si taky: Vzpomínky na „halu zázraků“ se vrátily. Co Jan Veselý zažil v bělehradském Pioniru?

Crvena zvezda Bělehrad – Unicaja Malaga

Crvena zvezda se v posledním utkání dočkala důležité výhry nad Panathinaikosem a vrátila se zpátky do hry o postup z TOP 16. Zatím totiž měla na svém kontě pouze dvě porážky, s Fenerbahce a proti Anadolu Efes. A nyní na horkou bělehradskou půdu dorazí Unicaja Malaga, tedy celek s nejlepší obranou v Eurolize, který v průměru na zápas obdrží 65,7 bodu.

[blog_program_info id=“6068880″]

„Malaga dorazí do Bělehradu ve skvělé náladě, hrají přesvědčivě v Eurolize i v domácí lize. Hodně střílejí za tři body, mají tvrdou obranu, rychlý přechod a dobré zakončení. Je nám jasné, jak silný celek se proti nám postaví, proto musíme hrát naplno, bez výpadků, a to po celých čtyřicet minut,“ uvedl kouč Crvené zvezdy Dejan Radonjič.

Malagu táhnou především litevský centr Mindaugas Kuzminskas a křídelník Edwin Jackson. Společně mají na svém kontě takřka 300 bodů. „Čeká nás nejbouřlivější prostředí z celé Euroligy, lidé tam fanaticky fandí po celý zápas, bez přestávek. Je pak těžké mezi sebou komunikovat, musíme se na to připravit,“ prozradil své obavy DeMarcus Nelson z Malagy, jenž v minulosti strávil dva roky právě v Bělehradě.

Barcelona rozhodla v poslední vteřině

Ve čtvrtek stanice O2 Sport vysílala skvělou bitvu mezi Realem Madrid a Barcelonou. Hosté rozhodli o svém cenném vítězství 87:86 fantastickou akcí a střelou v poslední vteřině!

[fve]https://youtu.be/XTAMnmTHuW0[/fve]

Foto: Facebook Fenerbahce
(ds)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru