Výbuch Kvitové. Trápení favoritů v Austrálii dopadlo i na Češku. Mužům se dařilo

Česká stopa: 6:3

Tomáš Berdych Bosňana Bašiče vyprovodil ve třech setech, jednou mu dokonce nadělil kanára. Ve čtyřhře postoupil Radek Štěpánek s Kanaďanem Nestorem, ve dvou setech si poradili s Tchajwanci Yangem a Hsiehem.

Tomáš Berdych

Lukáš Dlouhý s Janem Veselým ve třech setech zdolali domácí Duckwortha s Millmanem, Lukáš Rosol se Slovákem Zelenajem podlehli 6:3 a 7:6 americké dvojici Johnson–Querrey.

V ženské dvouhře se českým tenistkám vůbec nevedlo, šestá nasazená Petra Kvitová prohrála po setech 6:4 a 6:4 s domácí Darjou Gavrilovovou – ta je dnes rozhodně nejvíce skloňovanou Australankou.

Petra Kvitová

Po třísetové bitvě s Portoričankou Puigovou se s Melbourne loučí i Kristýna Plíšková.“Ta druhá“ Plíšková měla v zápase celkem pět mečbolů, ale nakonec padla 6:4, 6:7 (6) a 7:9. Alespoň malou útěchou pro Plíškovou, která je v žebříčku na 114. místě, je fakt, že nasázela 31 es, což by měl být rekord ženského tenisu.

Ve čtyřhře jdou dál sedmé nasazené Hlaváčková s Hradeckou, Karolína Plíšková s Němkou Görgesovou i Barbora Strýcová po boku Lučičové-Baroniové. Dařilo se i Barboře Krejčíkové, s Číňankou Wangovou zvítězily dvakrát 6:3 nad Belgičankami Van Uytvanckovou a Wickmayerovou.

Favorité

Novak Djokovič si poradil s Francouzem Halysem 6:1, 6:2 a 7:6, i tak však po utkání svého soupeře chválil:

„Myslím, že jsem odehrál dobrý zápas, ale 3. set byla bitva. Halys si zaslouží uznání a potlesk za dobrý boj.“

Dál jde Roger Federer po výhře nad Ukrajincem Dolgopolovem 6:3, 7:5 a 6:1. Japonec Kei Nišikori zdolal Američana Krajiceka 6:3, 7:6 a znovu 6:3.

Mezi ženami si Serena Williamsová snadno připsala 70. vítězství na Australian Open, Tchajwanku Hsiehovou zdolala za hodinu 6:1 a 6:2.

Maria Šarapovová také bleskově vyřídila Bělorusku Sasnovičovou – 6:2 a 6:1.

V dalším sledovaném duelu zvítězila Polka Radwańská nad Kanaďankou Bouchardovou 6:4 a 6:2.

Krátké shrnutí toho nejdůležitějšího můžete zhlédnout zde:

Překvapení

Největším překvapením je bezesporu výbuch české jedničky Petry Kvitové. Už počtvrté za sebou na Australian Open se jí nedařilo podle představ a proti Australance původem z Moskvy udělala 35 nevynucených chyb a po hodině a půl mohla balit kufry…

„Bylo to neuvěřitelné. Na konci jsem byla tak nervózní! Jsem opravdu šťastná.“ Takové byly po vyřazení šesté nasazené hráčky dojmy vítězky Darji Gavrilovové.

Na co se těšit

Pikantní souboj čeká zítra Karolínu Plíškovou, ve druhém kole se střetne se svou parťačkou ze čtyřhry, Němkou Julií Görgesovou.

Těžký boj má před sebou Radek Štěpánek, stojí před ním překážka v podobě čtvrtého nasazeného Stana Wawrinky. Lukáš Rosol narazí na turnajovou pětadvacítku a finalistu z nedávného turnaje v Aucklandu Američana Socka.

Barbora Strýcová se utká s Američankou Kingovou, Denisa Allertová může pomstít Petru Cetkovskou v boji s Němkou Lisickou.

Andy Murray narazí ve druhém kole na domácího Sama Grotha, dalšímu domácímu hráči Lleytonu Hewittovi může kariéru ukončit osmý nasazený Španěl Ferrer.

Přímé přenosy z Australian Open můžete sledovat na Eurosportu 1 a Eurosportu 2.

[blog_program_info id=“6047517″]

[blog_program_info id=“6047502″]

Foto: Reuters
(tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru