PILNÉHO domácí hřiště: Výzva pro libereckého kouzelníka Trpišovského

Není se čemu divit. Tým postupně opustili dva klíčoví hráči. Josef Šural bude ve své kariéře pokračovat ve Spartě a David Pavelka má namířeno do Turecka.

Přečtěte si také: Fotbalový RADAR: Mahmutovič shořel a mýty o profesionální Plzni a amatérské Spartě se dál hroutí

sural liberec appsport com

Trenér Jindřich Trpišovský si bude muset vzít opět na pomoc nějakého Harryho Pottera, aby objevil další ligovou kometu, tak jako se mu to podařilo u Lukáše Bartošáka.

Pětadvacetiletý obránce v červenci naskočil do ligy a svými vynikajícími výkony si dokonce vysloužil pozvánku do reprezentace. Pokud Liberec nebude chtít vyklidit pohárové pozice, tak bude muset Jindřich Trpišovský najít takové hráče rovnou dva.

Pavelka i Šural navíc nebyli jen „řadovými členy“ národního týmu, na podzim patřili do základní sestavy.

Přípravné fotbalové utkání Slovan Liberec - Ústí nad Labem 29. ledna v Liberci. David Pavelka z Liberce.

Šilhavého odkaz

Bude zajímavé sledovat, jak moc dokáže Jindřich Trpišovský navázat na práci jednoho ze svých předchůdců Jaroslava Šilhavého. Ten Liberec trénoval od roku 2011 do roku 2014 a prakticky každého půl roku stál před stejným úkolem. Po odchodu klíčových hráčů postavit konkurenceschopné mužstvo.

Šilhavému se to téměř pokaždé podařilo. Dá se říct, že v Liberci každého půl roku vyrostla jedna fotbalová hvězda. Tu samozřejmě klub jako je Liberec musel většinou prodat.

Zákony trhu

Jindřich Trpišovský

Majitel Slovanu Ludvík Karl je známý jako nekompromisní obchodník, a tak se na severu Čech většinou řídí taktikou, prodáme, co se prodat dá. To už je úděl provinčních klubů, které za svými zády nemají bohatého mecenáše.

Nutno však dodat, že Liberec si v posledních několika letech dokázal svůj rozpočet notně vylepšit penězi, které vybojoval v Evropské lize.

Přečtěte si také: PILNÉHO domácí hřiště: Šuralův přestup? Každý svého štěstí strůjcem

Nadlidský úkol

Aby o ně mohl bojovat na konci léta znovu, bude muset za svými zády udržet pražskou Slavii, která masivně posiluje kádr. Tento úkol bude pro Severočechy zřejmě nadlidský. V konkurenci Plzně, Sparty, Slavie a Mladé Boleslavi je totiž Slovan skutečně až tím pátým vzadu.

Ale třeba se ukáže, že je Jindřich Trpišovský opravdu kouzelník. Na podzim se s týmem, který chvíli předtím bojoval o záchranu, dokázal prosadit v Evropě. A jestli bude na jaře pokračovat po dalším oslabení i v ligových výkonech, tak: „Klobouk dolů!“

Foto: fcslovanliberec.cz
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru